Javier Moreno wint in Tour de l´Ain na terugzetten Edet
foto: Sirotti (archief)
zaterdag 19 mei 2018 om 18:29

Javier Moreno wint in Tour de l´Ain na terugzetten Edet

Javier Moreno heeft de tweede etappe in de Tour de l’Ain op zijn naam geschreven na het terugzetten van Nicolas Edet in de uitslag. Edet nam in de laatste kilometer een rotonde verkeerd, waardoor hij solo kwam te rijden. Met deze zege neemt Moreno de leiding in het klassement over van Edets ploeggenoot Hugo Hofstetter die moest lossen.

De kans dat Hofstetter zijn trui zou verliezen in de tweede etappe in de Ronde van de Ain was erg groot. De tweede etappe was namelijk een erg heuvelachtige. Vijf sterke renners vormden de vroege vlucht met de hoop een dubbelslag te slaan. Daniel Teklehaimanot zat hierbij, maar ook het Nederlandse talent Jarno Mobach toonde zijn ambities. Zij kregen verder gezelschap van Camille Thominet, Hugo Houle en Thomas Joly. Vier minuten was hun maximale voorsprong op het peloton.

Zeven renners strijden om de overwinning, Edet wint, maar wordt teruggezet
Op 47 kilometer van de finish was het voor hen echter al gedaan. In de heuvelachtige zone die volgde, met daarin twee gecategoriseerde beklimmingen, waren het de favorieten die elkaar direct bestookten met aanvallen. Lilian Calmejane probeerde het, evenals Rein Taaramäe. Calmejane slaagde niet in zijn poging, Taaramäe wel. De Est kreeg Matteo Badilatti en Edet met zich mee en zag even later de sterk rijdende Marc Hirschi, Arthur Vichot, Ricardo Vilela en Moreno aansluiten.

Na deze hergroepering plaatste Edet direct een aanval.  De Fransman kreeg Moreno met zich mee en samen doken ze met vijf seconden voorsprong onder de vod van de laatste kilometer. In de laatste kilometer was het Edet die alleen kwam te rijden door verkeerd over een rotonde te rijden en zo Moreno voor te blijven. De jury besloot vlak na de etappe dat Edet door het fout nemen van de rotonde terugzakt naar de tweede plaats, waardoor Moreno met de ritzege aan de haal gaat.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
19 mei 2018 18:30
Plots kunnen ze allemaal winnen bij Cofidis: Bouhanni, Claeys, Hoffstetter en nu Edet
19 mei 2018 18:38
Nu Venturini in de Giro nog....
19 mei 2018 18:41
@lalsacien
Rijdt bij AG2R
20 mei 2018 05:01
@Geflitst je hebt gelijk,dat vergeet ik regelmatig.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.