Nicolas Roche langer aan de kant door gebroken knieschijf
foto: Cor Vos
woensdag 4 september 2019 om 14:58

Nicolas Roche langer aan de kant door gebroken knieschijf

Nicolas Roche staat langer aan de kant dan aanvankelijk gedacht na zijn valpartij in de Vuelta a España. Nader onderzoek bracht namelijk een gebroken linkerknieschijf aan het licht, waardoor zijn rentree pas over vier tot zes weken wordt verwacht.

Roche was vorige week woensdag nog de trotse drager van de rode leiderstrui in de Vuelta, maar een dag later moest de klimmer opgeven na een zware crash. Op negentig kilometer van de finish in Ares del Maestrat was de Ier betrokken bij een massale valpartij. In eerste instantie probeerde hij nog voort te rijden, maar al snel bleek hij te gehavend om zijn weg te vervolgen. Uit de eerste onderzoeken leek de schade mee te vallen.

Meerdere hechtingen waren nodig voor zijn linkerarm en Roche moest drukverband dragen tegen de pijn in zijn rechterbovenbeen, maar de onfortuinlijke Ier leek niets te hebben gebroken. “Dit is een van de grootste teleurstellingen uit mijn carrière”, liet hij na zijn ongeval weten. Nu blijkt hij toch een breuk te hebben overgehouden aan zijn valpartij. Nader onderzoek wees uit dat hij een gebroken linkerknieschijf had opgelopen.

Langer aan de kant dan gedacht
Daardoor staat hij langer aan de kant dan eerst werd gedacht. “Hij onderging nader onderzoek met een MRI-scan, waarbij de gebroken knieschijf aan het licht kwam”, licht ploegarts Camiel Aldershof van Sunweb toe. “Hij moet de komende weken rustig aan doen en als alles volgens plan verloopt, zou hij in vier tot zes weken terug op de fiets moeten zitten.”

Roche: “Nadat ik een grote teleurstelling moest verwerken met het verlaten van de Vuelta, hoopte ik dat ik snel weer op de fiets zou zitten en zou kunnen meedoen aan de Italiaanse klassiekers als de zwelling eenmaal was hersteld. Maar dit nieuws raakt me opnieuw. Nu is mijn prioriteit om zo goed mogelijk te herstellen en zo spoedig mogelijk weer te fietsen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.