Nicolas Roche: “Wil Sunweb volgend jaar helpen de Tour te winnen”
foto: Sirotti
zaterdag 8 september 2018 om 14:48

Nicolas Roche: “Wil Sunweb volgend jaar helpen de Tour te winnen”

Nicolas Roche rijdt dit jaar nog voor BMC, maar volgend jaar komt de Ier Sunweb versterken in de jacht op een Tour-zege met Tom Dumoulin. Voor de camera van de NOS vertelt Roche zijn ambities: “Ik hoop het team zoveel als ik kan te helpen met het doel om de Tour te winnen. Ik denk dat Tom de Tour kan winnen. Daar heb je geluk en de benen voor nodig. Ik denk dat hij de benen daar voor heeft.”

“Ik heb al vaak kopmannen geholpen in grote rondes. Ik kan ervaring bijbrengen; ik heb al twintig grote rondes gereden. Ik hoop dat ik werk kan doen voor de finale, zodat renners als Kelderman zich kunnen sparen voor de finale. Dan kan hij Dumoulin op het eind helpen.”

Roche is momenteel actief in de Vuelta, de koers waar hij in 2013 en 2015 een etappe op zijn naam schreef.  Een achtste plaats in de elfde etappe van deze editie is zijn grootste wapenfeit tot nu toe.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
8 september 2018 15:05
Wat voegt dit toe aan het bericht van 4 september waar hij zo'n beetje precies hetzelfde zegt...

https://www.wielerflits.nl/nieuws/stephen-roche-bevestigt-transfer-naar-sunweb/
    8 september 2018 15:34
    Tsja, waarom bestaat er zoiets als wielerflits? Waarom zou Roche uberhaupt reageren op een vraag van een journalist? Waarom zou Dumoulin de Tour willen winnen? Alleen al het lezen van dit artikel brengt leven in de brouwerij en ontlokt jou een reactie en verwijzing naar nog meer Roche-nieuws : )
    8 september 2018 21:14
    Serieus... Stephen Roche? Amai.
8 september 2018 15:12
Zijn ervaring is zeker wat waard, hoewel ik me af vraag of een jongere renner met misschien 3 of 4 grote rondes achter zijn naam in een zelfde rol dat niet even goed zou kunnen invullen. Hij moest van de week wel vrij snel lossen in de ontsnapping, dat viel me wat tegen. Ik gun hem het voordeel van de twijfel.
8 september 2018 15:22
Wel een type kerel dat Tom goed zal liggen en v.v.
8 september 2018 15:24
Déjà vu
8 september 2018 15:36
Zo genieten we maximaal van de periode waarin we een renner hebben die mee kan doen voor de overwinning. Mooie toevoeging voor Sunweb.
8 september 2018 21:01
Het is nog maar de vraag of hij de tdf rijdt.
8 september 2018 22:59
Kolder... Roche is geen schim meer van wat hij ooit was, een redelijke sub-topper... met alle respect maar die kan TD echt niet helpen als het er op aankomt en dat geeft hij eerlijkshalve ook al aan door Kelderman de hete aardappel door te schuiven. Was een miskoop voor BMC en een nog grotere voor Sunweb, managment zou echt beter moeten weten...
8 september 2018 23:16
Dat Roche een minder seizoen rijdt kan ook een andere oorzaak hebben, motivatie probleem? Wie weet wat een nieuwe omgeving en begeleiding er nog bij hem uit weten te halen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.