Niels Albert denkt dat Stybar zal starten op WK Veldrijden
vrijdag 26 december 2014 om 10:48

Niels Albert denkt dat Stybar zal starten op WK Veldrijden

Zdenek Stybar

foto: Sirotti

Niels Albert gelooft niet dat Zdenek Stybar dit seizoen weg zal blijven van het WK Veldrijden. Dat vertelt de tweevoudig wereldkampioen in het veld aan Het Nieuwsblad. De Tsjech heeft aangegeven dat de kans dat hij dit jaar actief is op het WK zeer klein is, maar zijn voormalige rivaal denkt niet dat hij forfait zal geven.

Het WK Veldrijden wordt op zondag 1 februari verreden in het Tsjechische Tabor. In 2010 veroverde Stybar al eens voor eigen publiek de regenboogtrui. “Ik kan niet geloven dat hij in Tabor voor eigen volk niet aan de start komt. Hij is tenslotte ook daar de eerste keer wereldkampioen geworden. Als er ook maar een kleine kans is om te winnen, start hij. Ook zijn ploeg en Patrick Lefevere kunnen dat niet laten liggen. Volgens mij spelen ze een spelletje,” denkt Albert.

De oud-veldrijder is dit seizoen ploegleider bij Vastgoedservice-Golden Palace, waar hij onder meer Wout Van Aert onder zijn hoede heeft. Hij ontkent voor deze ploeg te hebben gekozen omdat hij per se met het grote talent wilde samenwerken. “Ik heb met drie ploegen gesproken. Bij BKCP-Powerplus kon ik samenwerken met Mathieu van der Poel, bij Sunweb-Napoleon Games met Michael Vanthourenhout. Er was dus overal wel talent om mee te werken,” geeft Albert aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.