Niels Albert: “Loes Sels heeft te veel respect voor nichtje Sanne”
©Photopress.be
vrijdag 11 januari 2019 om 11:48

Niels Albert: “Loes Sels heeft te veel respect voor nichtje Sanne”

Niels Albert is ploegleider bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en zit dus in het kamp van Loes Sels, de belangrijkste uitdaagster van topfavoriete Sanne Cant op het BK, morgen in Kruibeke. “Loes kan Belgisch kampioene worden, maar dan moet ze gedurende één uur iets minder respect voor Sanne hebben”, klinkt het.

Loes Sels is 33 en in ‘deel twee’ van haar carrière gaat het steeds beter. Vooral deze winter is ze aan een bijzonder regelmatig seizoen bezig met enkele leuke uitschieters. In die mate dat haar ploegleider Niels Albert gelooft dat ze in staat is om een derde nationale titel in de wacht te slepen. Eerder deed ze dat al in 2007 en 2008.

Maar wil ze een derde titel pakken, moet Sels wel voorbij topfavoriete en wereldkampioene Sanne Cant. “Dat kan”, vertelde Albert woensdag op de persconferentie van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. “Maar Loes moet er zelf in geloven. Loes en Sanne zijn nichtjes. En Loes heeft immens veel respect voor Sanne. Niets fout mee, maar zaterdagnamiddag tussen drie en vier moet ze dat respect toch even opzij zetten. Loes moet het aandurven om Sanne voorbij te rijden en initiatief te nemen! Dan maakt ze kans op  de titel.”

17-7
De cijfers spreken nochtans in het voordeel van de wereldkampioene. In de 24 onderlinge confrontaties dit seizoen eindigde Cant 17 keer voor Sels.  Maar de uitslagen van het voorbije weekend geven Sels gewettigde hoop. Zaterdag haalde ze het van Annemarie Worst in Gullegem – weliswaar zonder Cant aan de start -, en zondag werd ze tweede in de DVV Trofee in Brussel, waar Cant werd opgehouden door een valpartij. “Toch is het nu of nooit “, liet Sels ook zelf optekenen. “De conditie is uitstekend en de omloop is zwaar. Zo heb ik het het liefst.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.