Niels Albert betrokken bij zaak Van Aert en Nuyens: “Het is hun proces en niet het mijne”

donderdag 24 oktober 2019 om 11:50
Niels Albert betrokken bij zaak Van Aert en Nuyens: “Het is hun proces en niet het mijne”

Niels Albert en Nick Nuyens - foto: Cor Vos (archief)

Niels Albert is sinds deze week onderdeel van de rechtszaak die Nick Nuyens heeft aangespannen tegen Wout van Aert. Het draait om een verklaring die Albert zou hebben gegeven waarom hij wilde stoppen als ploegleider van de ploeg van Nick Nuyens. Volgens de advocaat van Van Aert heeft Nuyens een poging gedaan om Albert valsheid in geschrifte te laten plegen.

Albert vertelde eind 2018 aan Nuyens dat hij wilde stoppen als ploegleider van Veranda’s Willems-Crélan, omdat hij meer tijd aan zijn gezin wilde besteden. “De belangrijkste reden waarom ik ben gestopt als ploegleider bij Nuyens was de komst van mijn dochter. Dat heb ik aan Nick gezegd”, zegt Albert daarover tegen Het Laatste Nieuws.

Mogelijk poging tot valsheid in geschrifte
De advocaat van Nuyens zegt dat Albert ook had aangegeven dat hij niet langer met kopman Wout van Aert kon samenwerken. Nuyens vroeg daarom of Albert dat als reden in een verklaring op papier wilde zetten. Die verklaring van Albert is er nooit gekomen, omdat volgens hem de reden niet over de samenwerking met Van Aert gaat, maar om zijn eigen gezinssituatie. “Dit is een poging om Niels Albert valsheid in geschrifte te laten plegen. Dat is strafbaar, een misdaad”, reageerde de advocaat van Van Aert eerder deze week in de rechtbank.

Het kamp-Nuyens zegt dat dat niet bewezen kan worden en het kamp-Van Aert deed een voorstel om Niels Albert onder ede te laten getuigen. “Als mij wordt gevraagd om dat onder ede te verklaren: geen probleem”, reageert Albert, die wel een verklaring heeft gegeven aan de advocaat van Van Aert over zijn ontslag. “Ik heb mijn waarheid opgeschreven. Ik heb mijn gevoel op papier gezet, hoe ik alles heb beleefd. Het is nu aan de rechter.”

Albert: “Nuyens neemt mij dit erg kwalijk”
“Ik wil niet meedoen aan spelletjes. Niet langs de kant van Nuyens en ook niet langs de kant van Van Aert”, voegt Niels Albert toe. “Ik heb mijn versie van de feiten neergeschreven, met mijn stomme kop. Nuyens neemt mij dat nu erg kwalijk. Maar als ze mij dat vragen, wat doe je dan? Ik heb nooit iemand in een slecht daglicht willen stellen. Ik heb ook nooit de bedoeling gehad om iemand miljoenen euro’s te laten betalen, Nuyens niet en Van Aert niet. Daar is de koerswereld veel te klein voor. Van Aert heeft beslist om zijn contract te breken en Nuyens wil nu een schadevergoeding. Het is hun proces en niet het mijne.”

Nick Nuyens eist meer dan een miljoen euro schadevergoeding van Wout van Aert, die om ‘dringende redenen’ zijn contract verbrak bij Veranda’s Willems-Crélan. De uitspraak in de zaak volgt op 26 november.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.