Niels Albert voorspelt strijd in Koksijde
foto: PhotoPress.be
zondag 25 november 2018 om 09:21

Niels Albert voorspelt strijd in Koksijde

Mathieu van der Poel zwaait de scepter in veldritland, maar Niels Albert verwacht desalniettemin een spannende editie van de wereldbekercross van Koksijde. Dit laat de oud-veldrijder weten aan Sporza. “Velen zijn met deze cross bezig geweest.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Albert weet waar hij over praat. De kersverse ploegleider van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice werd in 2012 wereldkampioen in Koksijde. Daarnaast won hij er in 2010 én 2013 een wereldbekermanche. “Ik denk dat we zondag strijd zullen krijgen”, zo is hij van mening.

“Het is een parcours dat Wout van Aert en Toon Aerts moet liggen. Ik heb daarnaast op training een goede Daan Soete gezien, terwijl ook Laurens Sweeck in vorm is. Ze zijn allemaal met deze cross bezig geweest, en hebben ook veel opgeofferd de voorbije weken.”

“Niet neerleggen bij suprematie Van der Poel”
Het probleem is echter dat ze voorbij Van der Poel zullen moeten, die de afgelopen weken superieur is. Dit ziet ook Albert. “Van der Poel zal misschien wel outstanding zijn, maar daar mogen we ons niet bij neerleggen. Niemand mag dat doen. Het wordt gewoon een Belgisch kampioenschap, maar dan mét Van der Poel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.