Niels Albert keert terug naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice
foto: PhotoPress.be
zaterdag 20 oktober 2018 om 19:26

Niels Albert keert terug naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice

Niels Albert wordt ploegleider bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. De ex-veldrijder werkte vier jaar lang als coach van Wout van Aert, maar beëindigde dit jaar in augustus de samenwerking. Nu wordt Albert dus ploegleider van onder meer Laurens Sweeck en Daan Soete in het team waarin hij van 2014 tot 2016 al aan de slag was.

“Ik ben bij het team altijd de jeugd blijven begeleiden”, vertelt Albert. “De laatste weken begon het op training echter weer te kriebelen. Met Laurens Sweeck, Daan Soete, Toon Vandebosch en Loes Sels heeft het team zich goed versterkt.  Uiteindelijk heb ik beslist om – uiteraard samen met Tom Vannoppen – ook de profs te coachen. Ik zal raad en trainingen geven en op de crossen aanwezig zijn om de jongens zo goed mogelijk bij te staan.”

Albert moest in het voorjaar 2014 abrupt een punt achter zijn actieve carrière zetten na hartritmestoornissen. In het najaar ging hij aan de slag als ploegleider bij Vastgoedservice-Golden Palace, dat later Crelan-Vastgoedservice werd en met Wout van Aert mooie successen boekte.

Later verhuisde een deel van het team naar Sniper Cycling. Naast Van Aert, Merlier en sponsor Crelan maakte ook Albert mee de overstap, maar bleef dus wel actief de jeugd begeleiden bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
20 oktober 2018 20:32
Misschien iets langer nadenken over een titel die de lading dekt.
20 oktober 2018 23:30
Yes!
21 oktober 2018 00:22
Wat doet het fietsen zichzelf toch aan met die verschrikkelijke teamnamen. Pauwels Sauzen-Vastgoedservice?! Misschien bestaat dit team al langer en zijn anderen er aan gewend, ik volg het veldrijden niet zo, maar Pauwels Sauzen - Vastgoedservice?!
    21 oktober 2018 00:36
    Prima naam als je dan tenminste Kevin pauwels inlijft
    21 oktober 2018 08:39
    juist een prachtige naam die precies de identiteit van deze niche weergeeft.
    21 oktober 2018 16:45
    Je volgt de sport niet en je kent nu de namen, jij begrijpen? :-)
    Zapt weg naar de Keuken Kampioen Divisie...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.