Niels Vandeputte moet passen voor Superprestige Gavere

zondag 13 december 2020 om 10:12
Niels Vandeputte moet passen voor Superprestige Gavere

foto: Cor Vos

Niels Vandeputte zal vandaag niet deelnemen aan de Superprestigecross van Gavere. De 20-jarige renner van Alpecin-Fenix viel gisteren tijdens de opwarming van de Scheldecross van Antwerpen en werd naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Vandeputte, die dus ook moest passen voor de cross in Antwerpen, kwam gisteren vlak voor de start ten val bij de balken. De beloftevolle crosser moest uiteindelijk een bezoekje brengen aan het ziekenhuis en blijkt één dag later niet fit genoeg om mee te doen aan de klimcross van Gavere.

Het is nog onduidelijk of Vandeputte serieuze verwondingen heeft opgelopen. De jongeling wist dit veldritseizoen al meerdere keren zijn neus aan het venster te steken, met top 10-noteringen in Lokeren, Kruibeke, Niel, Leuven, Merksplas en Kortrijk. Vorig seizoen won hij nog meerdere wedstrijden bij de beloften.

Zijn ploeg Alpecin-Fenix kan vandaag in Gavere nog rekenen op de gebroeders Mathieu en David van der Poel, Tim Merlier, Marcel Meisen en Loris Rouiller (mannen) en Ceylin del Carmen Alvarado en Puck Pieterse (vrouwen).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone