Niels Vandeputte verslaat Marcel Meisen nu wel in Duitsland

zondag 11 september 2022 om 17:49
Niels Vandeputte verslaat Marcel Meisen nu wel in Duitsland

foto: Cor Vos (archief)

Niels Vandeputte heeft zondag zijn eerste zege van het nieuwe veldritseizoen geboekt. De crosser van Alpecin-Deceuninck wist Marcel Meisen te verslaan in de Grand Prix Bensheim in Duitsland. Zaterdag was het nog andersom in Lützelbach.

In Lützelbach werd gisteren de Europese crosswinter geopend. Meisen wist er met Vandeputte en Lukas Vanderlinden twee Belgen achter zich te houden. Een dag later nam de 22-jarige Vandeputte revanche. Hij kwam een seconde voor Meisen over de finish. De derde plaats was voor Simon Vanicek uit Tsjechië.

In de top-10 eindigden met Arne Vrachten (vijfde) en Lennert Belmans (achtste) nog twee Belgen. Pete Uptegrove was op de negende plaats de beste Nederlander in de uitslag in Bensheim.

Bij de vrouwen ging de winst naar de Luxemburgse Marie Schreiber van de Tormans-ploeg. De 19-jarige veldrijdster wist de Nederlandse Aniek van Alpen (777) zeven seconden voor de blijven. Kristyna Zemanová uit Tsjechië wist derde te worden. De enige Belgische in de top-10 was Jinse Peeters op de zevende plek.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone