Niels Vandeputte verslaat Marcel Meisen nu wel in Duitsland
foto: Cor Vos (archief)
zondag 11 september 2022 om 17:49

Niels Vandeputte verslaat Marcel Meisen nu wel in Duitsland

Niels Vandeputte heeft zondag zijn eerste zege van het nieuwe veldritseizoen geboekt. De crosser van Alpecin-Deceuninck wist Marcel Meisen te verslaan in de Grand Prix Bensheim in Duitsland. Zaterdag was het nog andersom in Lützelbach.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In Lützelbach werd gisteren de Europese crosswinter geopend. Meisen wist er met Vandeputte en Lukas Vanderlinden twee Belgen achter zich te houden. Een dag later nam de 22-jarige Vandeputte revanche. Hij kwam een seconde voor Meisen over de finish. De derde plaats was voor Simon Vanicek uit Tsjechië.

In de top-10 eindigden met Arne Vrachten (vijfde) en Lennert Belmans (achtste) nog twee Belgen. Pete Uptegrove was op de negende plaats de beste Nederlander in de uitslag in Bensheim.

Bij de vrouwen ging de winst naar de Luxemburgse Marie Schreiber van de Tormans-ploeg. De 19-jarige veldrijdster wist de Nederlandse Aniek van Alpen (777) zeven seconden voor de blijven. Kristyna Zemanová uit Tsjechië wist derde te worden. De enige Belgische in de top-10 was Jinse Peeters op de zevende plek.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.