Niermann over waaieretappe: “Iedereen is wakker geschud”
foto: Cor Vos
vrijdag 13 september 2019 om 10:59

Niermann over waaieretappe: “Iedereen is wakker geschud”

Primož Roglič zal nog drie etappes moeten overleven om in Madrid te worden gekroond als eindwinnaar van de Vuelta a España. De Sloveen heeft een op het oog geruststellende voorsprong, maar er staan nog twee lastige etappes op het menu. “Ik denk dat iedereen na de waaieretappe weet dat we heel erg scherp moeten zijn”, concludeert ploegleider Grischa Niermann in gesprek met De Telegraaf.

De oud-renner doelt op de etappe van woensdag naar Guadalajara, toen Jumbo-Visma zich collectief liet verrassen. De Nederlandse formatie moest de hele dag achtervolgen op een omvangrijke groep met daarin Nairo Quintana, die heel even op weg leek naar de rode leiderstrui. Gelukkig voor Roglič wist hij de schade te beperken tot ruim vijf minuten.

“Het gebeurde woensdag al in de eerste achthonderd meter”, zo vertelt Niermann. “Het bewijst maar weer dat het gevaar overal kan liggen. Het geeft echter wel veel vertrouwen hoe de ploeg zich heeft herpakt na die mindere dag.” In de voorlaatste bergetappe naar Becerril de la Sierra kwam Roglič nooit in de problemen, ondanks aanvallen van Miguel Ángel López.

“Niet alleen Primož was super, ook de ploeg heeft hem optimaal bijgestaan. Je ziet duidelijk dat iedereen is wakker geschud. Omdat we woensdag niet goed hebben opgelet, had Primož zomaar tien minuten kunnen verliezen. Dat realiseert iedereen zich terdege.” Jumbo-Visma zal vandaag opnieuw scherp moeten zijn tijdens de negentiende rit richting Toledo.

De etappe van vandaag is weliswaar relatief vlak, maar het peloton koerst opnieuw door de open velden, waardoor er weleens waaiers zouden kunnen ontstaan. Daarnaast worden er slechte weersomstandigheden (lees: regen en windstoten) voorspeld.


Vuelta 2019: Voorbeschouwing etappe naar Toledo 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.