Niermann: “We hebben aangetoond dat we met zes man de koers kunnen controleren”
Foto: Cor Vos
dinsdag 19 juli 2022 om 18:48

Niermann: “We hebben aangetoond dat we met zes man de koers kunnen controleren”

Jumbo-Visma-ploegleider Grischa Niermann was na afloop van de zestiende Touretappe een tevreden man, met kopman Jonas Vingegaard nog altijd stevig in de gele trui. “We hebben het heel goed gespeeld, precies zoals we wilden”, aldus de Duitser na afloop.

“We wilden zeker iemand mee in de vlucht. Uiteindelijk hadden we twee man mee (Wout van Aert en Nathan Van Hooydonck, red.), zodat we op allebei de beklimmingen iemand konden laten wachten. We hadden de aanvallen van Pogacar verwacht. We hebben dan wel geen tijd op hem genomen, maar wel een goede dag beleefd.”

Zelfs na het uitvallen van Steven Kruijswijk en Primoz Roglic staat de ploeg er dus nog. “We hebben nog altijd een best goede ploeg en we hebben aangetoond dat we met zes man de koers kunnen controleren. Chapeau aan alle mannen, wat ze hebben laten zien. Geweldig, daar ben ik heel trots op. Jonas heeft ook een goede dag op de rustdag gehad, hij geeft geen krimp als Pogacar demarreert.”

“Wat ons plan nu is voor de komende dagen? We hebben een tactisch plan klaarliggen, maar dat gaan we nog niet vertellen. Vandaag is het gelukt en ik heb goede hoop dat het morgen ook gaat lukken. We zaten even in de stress op de dag voor de rustdag, maar vandaag verliep alles volgens plan. Op naar morgen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.