Nieuwe aanwinst opleidingsploeg Groupama-FDJ ligt in coma
Manfredi tijdens WK tijdrijden voor junioren in Bergen 2017. foto: Sirotti
dinsdag 11 december 2018 om 13:20

Nieuwe aanwinst opleidingsploeg Groupama-FDJ ligt in coma

Update Samuele Manfredi ligt in coma. De 18-jarige Italiaan was maandagavond betrokken bij een ongeval. Manfredi is in zorgwekkende toestand naar een Italiaans ziekenhuis gebracht, waar hij in een kunstmatig coma is gebracht.

De renner die volgend seizoen uitkomt voor het opleidingsteam van Groupama-FDJ werd aangereden tijdens de training. Hoe het ongeval precies is gebeurd, is niet duidelijk. Ook de huidige toestand van de betrokken renner is onduidelijk. Lokale media hebben het over zware hoofdwonden.

Manfredi gold als een van de beste junioren. Hij werd bijvoorbeeld Europees kampioen op de baan op het onderdeel achtervolging. Volgend jaar zou hij bij de beloften gaan rijden.

Update 11 december 13:20: toestand stabiel
De vader van Samuele, Paolo Manfredi, bevestigt aan Tuttobiciweb dat de toestand van zijn zoon momenteel stabiel is. Later vandaag volgt een scan, waarna de doktoren gaan bepalen welk traject verder gevolgd moet worden. Ook zijn ploeg heeft inmiddels laten weten dat de situatie stabiel is, maar dat hij voorlopig wel in coma gehouden wordt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.