Nieuwe beelden laten zien dat petjesgooier gericht op Mathieu van der Poel gooide
maandag 15 april 2024 om 09:02

Nieuwe beelden laten zien dat petjesgooier gericht op Mathieu van der Poel gooide

In de nasleep van Parijs-Roubaix ging het veel over de indrukwekkende solo van Mathieu van der Poel, maar ook de petjesgooier stond centraal in de nabespreking van de Franse wielerklassieker. Een vrouwelijke toeschouwer gooide namelijk een koerspetje naar de wereldkampioen toen hij solo op weg naar de zege was. Nu zijn nieuwe beelden opgedoken van het moment, waarop te zien is dat de vrouw gericht naar Van der Poel gooit.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De nieuwe beelden, gemaakt met een mobiele telefoon, zijn in handen van Het Laatste Nieuws. Deze beelden zijn gefilmd vanaf de andere kant dan waar de renners vandaan kwamen. Op tv-beelden was het incident ook te zien, maar beelden van de ‘achterkant’ geven een duidelijker beeld.

Via haar advocate liet de Vlaamse vrouw weten dat het niet met opzet gedaan was. “Het was evident nooit de bedoeling van mijn cliënte om de renner in kwestie kwaad te berokkenen. Laat staan dat ze hem ten val wilde brengen. Geen enkel weldenkend mens zou zoiets toch doen?”, stelde de advocate. Maar de nieuwe beelden lijken toch iets anders te laten zien.

Op die beelden is namelijk te zien hoe de vrouw de pet in haar hand heeft en duidelijk wacht op het moment dat Van der Poel langskomt. Met een serieuze handbeweging gooit ze vervolgens het petje richting de wereldkampioen. Het petje raakt alleen zijn benen en zorgt gelukkig niet voor problemen, waardoor Van der Poel zijn indrukwekkende solo kon voortzetten.

Bekijk hieronder screenshots uit de video, in handen van Het Laatste Nieuws

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.