Nieuwe bergkoning Bardet: “De bolletjestrui is nog het enige doel”
foto: Cor Vos
donderdag 25 juli 2019 om 19:20

Nieuwe bergkoning Bardet: “De bolletjestrui is nog het enige doel”

Romain Bardet wist in Valloire dan wel niet de etappe te winnen, de Fransman kreeg na afloop wel de bergtrui overhandigd. De kopman van AG2R La Mondiale heeft nu een voorsprong van twaalf punten op voormalig bergkoning Tim Wellens. “De bolletjestrui is nog het enige doel tot Parijs”, zo liet Bardet na afloop weten in het flashinterview.

Bardet was de afgelopen dagen al op zoek naar punten, maar vandaag wist de Franse klimmer definitief zijn slag te slaan. De 28-jarige renner bleek op de Galibier niet in staat om het tempo van de latere ritwinnaar Nairo Quintana te volgen, maar Bardet wist op de top wel flink wat punten te verzamelen.

Eerder op de dag wist Bardet ook al punten te sprokkelen op de Col de Vars en de Col d’Izoard, waardoor we een nieuwe drager van de bergtrui hebben. “Het doel was om in de kopgroep te komen”, zo vertelt Bardet. “Ik heb respect voor Tim Wellens, dus hebben we afgesproken dat we op een eerlijke manier zouden vechten om de bergtrui.”

Bardet trok uiteindelijk aan het langste eind. “Het enige doel is nu om de bolletjestrui te behouden.” De nieuwe bollenman is echter nog niet zeker van de trui, aangezien er nog veel punten te verdienen zijn richting Tignes en Val Thorens.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.