Nieuwe Colombiaanse continentale ploeg uit de grond gestampt

zondag 3 november 2019 om 11:25
Nieuwe Colombiaanse continentale ploeg uit de grond gestampt

foto: Colombia Tierra de Atletas

In Colombia is een nieuwe continentale wielerploeg gepresenteerd: Colombia Tierra de Atletas-GW Bicicletas. Het Colombiaanse Ministerie van Sport ondersteunt het initiatief om het imago van de sport te verbeteren, nadat begin dit jaar Manzana Postobon stopte na meerdere dopinggevallen.

De continentale ploeg bestaat uit tien renners, met daarbij meerdere oud-profrenners waaronder de regerend Colombiaanse kampioen Óscar Quiroz. Hij was in 2017 al eens prof bij Burgos-BH. Ook Hernán Aguirre (Manzana Postobon 2016-2018), Miguel Rubiano (Androni Giocattoli 2012-2013 en Manzana Postobon 2014-2015), Nelson Soto (Caja Rural-Seguros RGA 2018-2019) en Omar Mendoza (Manzana Postobon 2019) hebben een profverleden.

Het project van Colombia Tierra de Atletas-GW Bicicletas behelst meer dan alleen een ploeg met elite-renners, namelijk een vrouwen-, nieuwelingen-, junioren en een beloftenploeg. Daarmee wil het ministerie alle wielertalenten vormen en ondersteunen. De jeugdselecties worden ondersteund door Fundación Esteban Chaves, dat geleid wordt door de vader van de Mitchelton-Scott-klimmer.

Selectie Colombia Tierra de Atletas-GW Bicicletas 2020
flag-co Hernán Aguirre
flag-co Oscar Quiroz
flag-co Brayan Hernández
flag-co Miguel Rubiano
flag-co Diego Cano
flag-co Nelson Soto
flag-co William Muñoz
flag-co Omar Mendoza
flag-co Ignacio Montoya
flag-co Camilo Andrés Pedroza

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair