Nieuwe coronabesmetting in Romandië: Juul-Jensen gaat niet meer van start
foto: Cor Vos
zondag 30 april 2023 om 11:18

Nieuwe coronabesmetting in Romandië: Juul-Jensen gaat niet meer van start

Christopher Juul-Jensen zal de Ronde van Romandië 2023 niet uitrijden. De Deen van Jayco AlUla heeft het coronavirus onder de leden, zo meldt zijn ploeg deze ochtend via social media.

Juul-Jensen zat zaterdag nog mee in de vroege vlucht tijdens de koninginnenrit van de Ronde van Romandië naar Thyon 2000, maar werd vanochtend wakker met lichte verkoudheidsverschijnselen. De 33-jarige Deen liet zich vervolgens testen op corona en de renner blijkt inderdaad besmet met het coronavirus.

Juul-Jensen is zeker niet de eerste renner die gedurende de Ronde van Romandië positief test op COVID-19. Alexey Lutsenko (Astana Qazaqstan), Ion Izagirre en Anthony Perez (Cofidis) gingen de Deen al voor. Verder moesten meerdere coureurs wegens ziekte de wedstrijd al verlaten.

Opgaves Price-Pejtersen en Rajović
Bahrain Victorious heeft ook slecht nieuws voor de start van de slotrit naar Genève. Johan Price-Pejtersen en Dušan Rajović zijn namelijk niet in staat om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Deze renners hebben geen last van een coronabesmetting, maar voelen zich niet helemaal lekker en geven er dan ook de brui aan.

[cf_dropouts edition=”441″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.