Nieuwe crossploeg Wanty-Gobert met Hermans en Van Kessel

vrijdag 13 september 2019 om 21:08
Nieuwe crossploeg Wanty-Gobert met Hermans en Van Kessel

foto: Cor Vos

Wanty-Gobert heeft de lancering aangekondigd van een eigen crossploeg. Per 2020 is het team ook in het veldrijden actief onder de naam Tormans CX by Wanty-Gobert. Quinten Hermans en Corné van Kessel verruilen Telenet Fidea Lions aan het einde van dit kalenderjaar voor de nieuwe ploeg. In de zomer zullen ze voor Wanty-Gobert een wegprogramma rijden.

Vanaf 1 januari 2020 is Tormans CX by Wanty-Gobert een nieuwe speler in de cross met Quinten Hermans en Corné van Kessel als speerpunten. Detacheringsbureau Tormans doet de sponsoring terwijl de organisatie Want You Cycling, die ook wegploeg Wanty-Gobert onder haar hoede heeft, het beheer voert. Hermans en Van Kessel tekenden een contract tot einde 2022 bij de ploeg, waar ze ’s zomers een wegprogramma afwerken in de kleuren van Wanty-Gobert.

Corné van Kessel en Quinten Hermans – foto: Cor Vos

“Al enkele jaren speelde dit idee in ons achterhoofd, maar we wilden het project op een degelijk niveau concretiseren”, lichtte teambaas Jean-François Bourlart toe. “Het wordt dus gerealiseerd dankzij de komst van een nieuwe partner en twee van de beste renners ter wereld. Het is ongelooflijk. We willen dat Tormans CX de komende jaren een referentie in de cyclocross wordt en een mooi project rond Wanty-Gobert, dat de weg en het veldrijden combineert, op poten zetten.”

Langetermijnvisie
Quinten Hermans werd eerder gelinkt aan Total Direct Energie, maar verbindt zich nu dus voor drie seizoenen aan Wanty-Gobert. “Op mijn jonge leeftijd heb ik nood aan een langetermijnvisie en ik ben zeer blij dat Tormans CX mij het vertrouwen geeft om de komende drie jaar samen aan mijn carrière te bouwen. Ik heb grote ambitie om meer op de weg te rijden, maar niet ten koste van de cyclocross, en laat dit nu net de opzet van mijn toekomstige team zijn.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone