Nieuwe datum én startplaats voor GP Monseré

Door , maandag 3 december 2018 om 12:27
Nieuwe datum én startplaats voor GP Monseré

©Photopress.be

Heel wat veranderingen in de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré, volgend jaar. Toetreding tot de Napoleon Games Cycling Cup (en dus live op tv), een nieuwe datum én een nieuwe startlocatie. 

De voorbije jaren startte de GP Monseré (UCI 1.1) in Ieper, om in Roeselare te finishen. In 2019 verhuist de start naar het Oost-Vlaamse Aalter, dat we ook kennen als startplaats van een rit in de Eneco Tour. De finish van de GP Monseré blijft zoals voorheen in Roeselare.

Ook nieuw is de datum. Niet meer begin juli zoals de voorbije zes edities, maar op zondag 10 maart. Een verhuis die de organisatoren danken aan het stopzetten van de Dwars door West-Vlaanderen (de Johan Museeuw Classics), met start in Nieuwpoort en finish in Ichtegem.

Tot slot komt de wedstrijd in 2019 ook voor het eerst live op uw scherm. Omdat de GP Monseré onderdeel wordt van de Napoleon Games Cycling Cup, het regelmatigheidscriterium dat in 2019 wel een andere hoofdsponsor krijgt,  zal de wedstrijd worden gecoverd door VTM.

In 2018 werd de GP Monseré gewonnen door de Nederlander André Looij van het Continentale Monkey Town. Andere winnaars op de erelijst zijn Laurens Sweeck (2017), Lars Boom (2016), Jürgen Roelandts (2015), Guillaume Van Keirsbulck (2014), Tom Van Asbroeck (2013) en Frédéric Amorison (2012).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.