Nieuwe docu Visma | Lease a Bike toont zieke Cian Uijtdebroeks voor Giro-opgave: “Kreeg geen lucht”
foto: Cor Vos
vrijdag 14 juni 2024 om 11:49

Nieuwe docu Visma | Lease a Bike toont zieke Cian Uijtdebroeks voor Giro-opgave: “Kreeg geen lucht”

Visma | Lease a Bike heeft een documentaire over hun Giro d’Italia vol pech online gezet. In een video van 52 minuten is op YouTube te zien hoe de ploeg achter de schermen omging met de hoogte- en vele dieptepunten tijdens de eerste drieweekse ronde van het jaar onder de titel ‘Never Lose Hope’.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ondanks dat de ploeg tijdens de Giro d’Italia met Olav Kooij een etappe overwinning wist te boeken en met Cian Uijtdebroeks lange tijd uitzicht had op een goede eindklassering, werden deze momenten overschaduwd door de vele uitvallers.

Zo moesten Robert Gesink en Christophe Laporte al vroeg naar huis vanwege valpartijen en vielen goudhaantjes Kooij en Uijtdebroeks weg door ziekte. Tekenend voor de Giro van de ploeg is de uitspraak van een grappende Uijtdebroeks na een (zeldzame) vlekkeloze etappe: “We hebben een unieke prestatie geleverd met de ploeg vandaag, niemand is gevallen.”

Het is niet de eerste documentaire die de Nederlandse WorldTour-formatie dit jaar uitbrengt. Eerder dit seizoen was ‘Road To Resilience’ over het klassiekervoorjaar vol met hoogte- en dieptepunten al te zien via het YouTube kanaal van de Yellow B’s. Bovendien is sinds begin dit jaar de documentaireserie over het seizoen 2023 – waarin de ploeg alle drie de grote rondes wist te winnen – te bekijken via Amazone Prime.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.