Egan Bernal verlaat Ronde van Catalonië na val, geen breuken vastgesteld
foto: Cor Vos
zaterdag 25 maart 2023 om 19:17

Egan Bernal verlaat Ronde van Catalonië na val, geen breuken vastgesteld

Update Egan Bernal heeft de Ronde van Catalonië verlaten. De Colombiaan van INEOS Grenadiers kwam halverwege de zesde etappe ten val en kon zijn weg niet vervolgen. Bernal maakte in de Ronde van Catalonië zijn rentree nadat hij een tijdlang met knieklachten kampte.

De zesde etappe van de Ronde van Catalonië ging over 174 kilometer van Martorell naar Molins de Rei. Bernal kwam, samen met vier andere renners, ten val met nog zo’n negentig kilometer voor de boeg. Ongeveer een kwartier later kwam het nieuws dat hij uit de wedstrijd was gestapt. Het is nog onduidelijk wat de schade bij de klimmer precies is. 

In het algemeen klassement speelde Bernal al geen rol van betekenis meer. De Tourwinnaar van 2018 stond op de 42ste plek, op ruim 21 minuten van klassementsleider Primoz Roglic.

Update 19.17 uur

Egan Bernal lijkt geen breuken te hebben overgehouden aan zijn val in de zesde etappe van de Ronde van Catalonië. Dat meldt INEOS Grenadiers op sociale media. Bernal is na zijn opgave naar een lokaal ziekenhuis gebracht, waar foto’s zijn genomen. Daarop waren geen breuken te zien. “De komende dagen zal er meer medisch onderzoek volgen en zullen de schaafwonden die hij heeft opgelopen, behandeld worden”, schrijft INEOS Grenadiers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.