Giro 2024: Opgave kopman Cian Uijtdebroeks nieuwe domper voor Visma | Lease a Bike
foto: Cor Vos
woensdag 15 mei 2024 om 09:10

Giro 2024: Opgave kopman Cian Uijtdebroeks nieuwe domper voor Visma | Lease a Bike

Visma | Lease a Bike moet een nieuwe tegenvaller incasseren in de Giro d’Italia. Na de eerdere opgaves van Robert Gesink, Christophe Laporte en Olav Kooij stapt nu ook Cian Uijtdebroeks uit koers. De Belgische klimmer, de nummer vijf van het klassement, is ziek.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Uijtdebroeks beleefde gisteren al geen al te beste dag. In de bergrit met aankomst op de slotklim van Bocca della Selva kon hij in de finale niet mee met zijn grootste concurrenten. De wittetruidrager en nummer vijf van het algemeen klassement zag zijn naaste belager Antonio Tiberi tot twaalf tellen naderen.

“Ik voelde me niet helemaal gezond vandaag”, liet de 21-jarige Belg na afloop weten aan Eurosport. Keelpijn speelde hem parten tijdens de tiende etappe. “Het lijkt alsof iedereen in het peloton wel wat last heeft. Het is zaak om ervoor te zorgen dat het niet erger wordt. Ik hoop allereerst dat ik hier van kan herstellen. Als dit dan mijn slechte dag was, ben ik tevreden.”

Zijn ploeg Visma | Lease a Bike kwam woensdagochtend echter met slecht nieuws: Uijtdebroeks blijkt te ziek om zijn weg te vervolgen. “De Giro zal verder gaan zonder de grootste glimlach in het peloton”, laat de ploeg weten via sociale media. “Het doet ons pijn om te melden dat Cian de koers moet verlaten. De afgelopen dagen voelde hij zich al niet goed en na de etappe van dinsdag werd hij nog zieker. We wensen hem een spoedig herstel toe.’ Beterschap, Cian!”

Enorme teleurstelling
Ploegleider Marc Reef geeft meer tekst en uitleg. “Dit is natuurlijk een enorme teleurstelling, zeker na de eerdere opgave van Olav Kooij. Na de ritzege van Olav dachten we nog dat alles mogelijk was, maar nu kunnen we niet meer rekenen op onze twee kopmannen. Dit is een enorme tegenslag, na een perfecte voorbereiding op de Giro.”

“We zijn nu nog met vier renners (Tim van Dijke, Attila Valter, Jan Tratnik en Edoardo Affini, red.) in koers, maar deze jongens zijn wel gezond. Ze zijn klaar om te koersen. Het doel is nog altijd om voor etappezeges te strijden. We hebben gisteren met Jan Tratnik laten zien wat we kunnen bereiken na een tegenslag.”

[cf_dropouts edition=”1317″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.