Nieuwe Duitse titel voor Buchmann, Hirschi kroont zich tot Zwitsers kampioen
foto: Cor Vos
zondag 25 juni 2023 om 17:08

Nieuwe Duitse titel voor Buchmann, Hirschi kroont zich tot Zwitsers kampioen

Ook in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk kennen we de nationale kampioen bij de eliteheren. In Duitsland soleerde Emanuel Buchmann naar een tweede nationale titel, in Zwitserland ging Marc Hirschi met de zege aan de haal en in Oostenrijk was er succes voor Gregor Mühlberger.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In Duitsland kregen de renners een zeer lastig parcours voorgeschoteld van Donaueschingen naar Bad Dürrheim en dit bleek spek naar de bek van Buchmann. De 30-jarige Duitser wist in de eerste maanden van 2023 geen opvallende uitslagen te noteren, maar soleerde vandaag op indrukwekkende wijze naar zijn tweede Duitse wegtitel bij de profs.

Buchmann kwam uiteindelijk met ruim een minuut voorsprong als eerste over de streep. Giro-revelatie Nico Denz spurtte op gepaste afstand van Buchmann naar de tweede plaats, Maximilian Schachmannn was goed voor de bronzen medaille en zorgde zo voor een 1-2-3 voor BORA-hansgrohe.

Denz en Schachmann zijn maar wat blij met plekken twee en drie – foto: Cor Vos

Grote namen aan het feest
In Zwitserland ging de zege ook naar een grote naam. Marc Hirschi wist na een spannend koersverloop af te rekenen met de verrassend sterke Antoine Debons en Simon Pellaud. Mauro Schmid en Stefan Küng wisten eveneens een hoofdrol te vertolken in de finale, maar grepen net naast een medaille.

Gregor Mühlberger was dan weer de beste man in koers op het Oostenrijks wegkampioenschap. De renner van Movistar was duidelijk een maatje te groot voor Patrick Gamper van BORA-hansgrohe. Lukas Pöstlberger (Jayco AlUla) werd derde, maar wel op ruim drie minuten van winnaar Mühlberger.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.