Nieuwe leider Conti: “Kan het niet bevatten”

donderdag 16 mei 2019 om 18:16
Nieuwe leider Conti: “Kan het niet bevatten”

foto: Cor Vos

Iedere Italiaanse wielrenner droomt ervan: het dragen van de roze trui. Voor Valerio Conti is dit nu werkelijkheid, aangezien hij in de zesde etappe naar San Giovanni Rotondo het kleinood wist te veroveren. “Ik kan het niet bevatten”, zo stamelde de renner na afloop.

Conti maakte onderdeel uit van de vroege vlucht, die uit de greep wist te blijven van het peloton. Sterker nog: de Italiaan kreeg een unieke kans om de roze trui te veroveren. De renner van UAE Emirates wist op de Coppa Casarinelli weg te rijden met zijn landgenoot Fausto Masnada.

“Droomde al van de roze trui”
De ritzege ging uiteindelijk naar de coureur van Androni Giocattoli-Sidermec, maar Conti had ook alle reden om te juichen. “Ik droomde de laatste dagen al van de roze trui”, zo vertelde hij na de finish. “Er is echter een verschil tussen dromen en het daadwerkelijk doen.”

“Ik voelde me vandaag echter goed en besloot er voor te gaan. Ik ging ook voor de ritzege, maar Fausto was heel erg sterk. Het is een fantastische renner met enorm veel power. Ik ben echter heel erg blij met de roze trui!” In het klassement heeft Conti nu een voorsprong van bijna twee minuten op zijn landgenoot Giovanni Carboni.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.