Nieuwe naam en ploegleider voor opleidingsformatie Pauwels Sauzen-Bingoal

donderdag 25 november 2021 om 12:46
Nieuwe naam en ploegleider voor opleidingsformatie Pauwels Sauzen-Bingoal

Robby Cobbaert - foto: Bert Containers-Pauwels Sauzen

De evolutie binnen de veldritpiramide van Pauwels Sauzen-Bingoal staat niet stil. Omdat sponsor Pauwels Sauzen en ploegleider Tom De Kort hun focus voortaan nog meer richten op moederploeg Pauwels Sauzen-Bingoal, krijgt de opleidingsploeg Bert Containers-Pauwels Sauzen een nieuwe ploegleider én een nieuwe tweede naamsponsor.

Vanaf 1 januari 2022 wordt Pauwels Sauzen (dat zich volledig gaat richten op zijn partnership met het eerste team) in de naam van de opleidingsclub vervangen door het Oost-Vlaamse Doltcini, sinds jaar en dag aan de teams van Jurgen Mettepenningen verbonden als leverancier van de fietskledij. “Doltcini behoeft geen introductie meer: door de jaren heen hebben we een bijzonder sterke band opgebouwd met de familie Liedts”, legt Mettepenningen, teambaas van Pauwels Sauzen-Bingoal, uit.

De switch in de ploegleiding gaat per direct in. Tom De Kort kan zich voortaan volledig focussen op de groeiende vrouwenkern, actief wegwielrenner Robby Cobbaert uit Herzele beleeft deze week zijn vuurdoop als nieuwe jeugdploegleider. De 30-jarige Cobbaert kan niet wachten om aan zijn nieuwe klus te beginnen. “Ik ben dertig en heb ervaring als crosser en als wegrenner, tot op continentaal niveau.”

“Ik kijk er echt naar uit om die ervaring nu in te zetten als ploegleider. Ik weet dat een ploegleider echt een meerwaarde kan zijn voor het mentale aspect van een wielrenner. Ik vind het belangrijk dat een ploegleider contact heeft met zijn renners en hen zelfvertrouwen bezorgt. Gelukkig kan ik verder bouwen op wat Mario De Clercq en Tom De Kort al hebben neergezet.”

Rommelaere (links) en Corsus (rechts) zijn twee beloftevolle renners van Bert Containers-Pauwels Sauzen – foto: Cor Vos

Cobbaert blijft tussen zijn taken als ploegleider door deze zomer ook actief als eliterenner zonder contract op de weg. “Robby Cobbaert is volgens mij de geknipte persoon om Tom op te volgen bij de jeugd. Oost-Vlaams, heel gedreven, met een goeie visie en een jonge fervente fietser die samen met de jongeren erop uit kan trekken tijdens de ploegtrainingen. Hij krijgt nu de tijd om te groeien in zijn nieuwe rol”, aldus Mettepenningen.

Bert Containers-Pauwels Sauzen telt momenteel zes juniores en vijf nieuwelingen. De selectie bestaat uit de volgende namen: Thorben Allaer, Niels Ceulemans, Yordi Corsus, Kay De Bruyckere, Naud De Clercq, Dries en Toon Heirbaut, Iben Rommelaere, Tibo Vancompernolle, Viktor Vandenberghe en Axel Van Den Broek.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone