Nieuwe operatie houdt Bakelants weer maanden langs de kant
foto: Sirotti
donderdag 26 april 2018 om 09:47

Nieuwe operatie houdt Bakelants weer maanden langs de kant

Jan Bakelants ondergaat vandaag een nieuwe operatie. De Belgische wielrenner van AG2R La Mondiale laat een inwendig titaniumkorset, dat is aangebracht na zijn zware valpartij in de Ronde van Lombardije van vorig jaar, verwijderen. Daardoor mist hij onder meer de Tour de France.

Eind maart maakte Bakelants na meer dan vijf maanden revalideren zijn comeback in Classique Loire Atlantique. Daarna betwistte hij de Ronde van het Baskenland, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. Bronchitis hield de heuvelrenner uit Luik-Bastenaken-Luik. De planning was dat hij in mei nog Eschborn-Frankfurt en de Ronde van Californië zou rijden, maar daar is nu ook een streep door gezet.

“Doordat de breuk zeer goed genezen is, kan het osteosynthesemateriaal er nu al sneller uit dan gepland en door die bronchitis kan ik momenteel toch amper trainen”, legt Bakelants uit aan Het Nieuwsblad. “Om tijd te winnen en omdat ik zo mijn zomerprogramma nog beter kan voorbereiden, heb ik in overleg met de ploeg en de dokters besloten om de operatie nu al te doen. Ik wil hiermee een zwaar hoofdstuk uit mijn carrière voorgoed afsluiten.”

Bakelants hoopt zich optimaal te kunnen voorbereiden op de Ronde van Polen en de Vuelta a España. In die wedstrijden wil hij een WK-plek veroveren.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
26 april 2018 09:58
Hopen dat zijn herstel spoedig blijft verlopen
26 april 2018 10:11
Zal me weinig verbazen als ie 'm binnenkort op de wilgen smijt
26 april 2018 10:22
Is Bakelants klimmend sterk genoeg om het WK te rijden?
26 april 2018 10:42
@ Rhohan, om te rijden wel, om te winnen niet.
26 april 2018 11:49
@Japsie
Ik acht geen van de Belgen echt in staat om echt te winnen eigenlijk. Zelfs de Nederlandse equipe gaat het heel moeilijk krijgen, maar op een goede dag zie ik Poels en Dumoulin daar wel podium rijden.
26 april 2018 13:21
Wordt een lastige selectie zo voor De Weert!
Benoot, Wellens, Teuns & Vanendert hebben dit seizoen al één en ander bewezen bergop. Dan heb je nog Van Avermaet waar je eigenlijk niet omheen kan (zie OS), en misschien Gilbert als hij hier z'n zinnen op zet. Komen er nog klimmers bij als Hermans & Vervaeke, en een alleskunner als De Gendt. En tot slot dan nog Bakelants en De Plus die terugkomen na lange (dubbele) revalidatie en die vermoedelijk fris zullen zitten zo laat op het seizoen. Mogelijk mis ik nog iemand?
26 april 2018 13:36
@Romans Vainsteins,
Ik zie Bakelants nog heel mooie dingen gaan doen op de fiets. Hij maakte nog veel progressie en er zit een goede kop op. Ik hoop eigenlijk dat sunweb hem overneemt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.