Nieuwe ritzege Luca Colnaghi in Giro U23, Vandenabeele nieuwe leider
foto: Giro d'Italia U23
maandag 31 augustus 2020 om 16:26

Nieuwe ritzege Luca Colnaghi in Giro U23, Vandenabeele nieuwe leider

Luca Colnaghi heeft voor de tweede dag op rij een etappe in de Giro d’Italia U23 gewonnen. De Italiaan van de Zalf-ploeg was de snelste van een kopgroep die het haalde tot de finish. Colnaghi verwees Tom Pidcock (Trinity) naar de tweede plaats en nam de leiding over van Alejandro Ropero.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een kopgroep van zes renners ging met een kleine minuut voorsprong de finale van deze etappe in. De grootste naam van voren was Tom Pidcock, die Michele Gazzoli, Henri Vandenabeele, Antonio Puppio, Tobias Bayer en Luca Colnaghi (de ritwinnaar van zondag) met zich mee. Zij waren ontsnapt op de Mazzolano, de laatste klim van de dag met de top op 25 kilometer van de meet.

Het zestal begon met een voorsprong van vijftig seconden de laatste tien kilometer en hield die voorsprong vast. Gazzoli moest echter de rol lossen en de ritzege vergeten. De rest hield wel stand en mocht sprinten voor de overwinning. Colnaghi wist daarin opnieuw toe te slaan, voor Pidcock en Bayer.

Goed en slecht nieuws voor Lotto Soudal U23
Het peloton kwam te laat en mocht sprinten voor de ereplaatsen. Lotto Soudal U23-renner Vandenabeele leek na afloop van de derde etappe de leiderstrui aan te mogen trekken, maar Colnaghi bleek door bonificaties voor de Belg te komen in het klassement.

Voor Lotto Soudal was er, ondanks de goede uitslag van Vandenabeele, ook slecht nieuws vandaag: Viktor Verschaeve en Maxim Van Gils kwamen ten val door een motard van de organisatie en moesten opgeven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.