Nieuwe sponsor stapt in bij Wilier Triestina-Selle Italia
foto: Steve Thomas/Tour of Antalya
woensdag 2 mei 2018 om 14:19

Nieuwe sponsor stapt in bij Wilier Triestina-Selle Italia

De Giro d’Italia is altijd een interessant moment om in een wielerproject te stappen. Dat dacht het bedrijf Bryton Inc. ook, vlak voor de start van het grootste wielerevenement van Italië. Het Taiwanese bedrijf is namelijk tot het einde van het seizoen de derde grote sponsor van Wilier Triestina-Selle Italia.

Het logo van Bryton komt op de buik van het tenue te staan bij de ProContinentale formatie. Het bedrijf wordt op de ploegsite ‘een van de wereldleiders in elektronica-producten voor fietsers’ genoemd en is gespecialiseerd in de productie van fietscomputers.

De naam Bryton toevoegen aan de officiële ploegnaam mag niet, omdat daarin maximaal twee sponsors mogen worden genoemd. De naam van een regio, provincie of plaats mag dan weer wel daarnaast.

Ploeg ziet Pozzato terugkeren naar Italië
Wilier Triestina-Selle Italia aast in de Giro d’Italia op etappewinst met de kleine spurter Jakub Mareczko. Filippo Pozzato zou ook aan de start staan vrijdag in Israël, maar de 36-jarige Italiaan is in allerijl teruggekeerd naar Italië. Zijn vader ligt namelijk in het ziekenhuis. Alex Turrin is aangewezen als zijn vervanger.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
2 mei 2018 14:32
Jammer van de regelgeving. Wilier Triestina-Selle Italia-Rossano Veneto powered by Bryton Inc. had wel lekker geklonken.
2 mei 2018 15:03
Opvallend, die investering van GPS-producenten in de wielersport. Ook Garmin sloot dit jaar een aantal nieuwe contracten met WT-ploegen, zo ook Wahoo.
2 mei 2018 15:13
Hoe zit het dan bij Nippo-Vinni Fantini- Europa Ovini en EF Education First Daprac powered by Cannondale?
Zijn toch ook 3 sponsoren
2 mei 2018 15:30
ja en WB (Waals en Brussels Gewest) Aqua Protect Veranclassic dan?
2 mei 2018 15:46
@Wimpy: twee sponsoren + regio mag dus wel.
2 mei 2018 15:54
@Shinzawi Ja i know maar dat is bij de 2 bovenstaande ploegen toch niet het geval? Ben erg benieuw waarom dit bij hun wel mag
2 mei 2018 16:24
Ik dacht ook dat dit jaar de regels waren gewijzigd en er weer drie namen mogen. Lijkt mij heel raar dat dat alleen kan bij regio's. Maar de redactie zal het hebben uitgezocht, dus die kunnen vast aangeven waar in de reglementen dat staat. Ik ken wel het voorbeeld van Delko Marseille - KTM Provence. Dat waren vier sponsoren maar ze deden alsof het er twee waren. Daar gebruikten ze de naam van de stad en regio alsof ze onderdeel waren van de bedrijfsnaam.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.