Nieuwe talenten voor vrouwen- en opleidingsploeg Lotto Soudal
Milan Paulus op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zondag 15 augustus 2021 om 12:44

Nieuwe talenten voor vrouwen- en opleidingsploeg Lotto Soudal

Lotto Soudal heeft zes nieuwe renners aangetrokken voor de vrouwenformatie én opleidingsploeg. Katrijn De Clercq en Sterre Vervloet stappen in 2022 over naar de Lotto Soudal Ladies. Branko Huys, Milan Paulus, Matthew Rice en Cédric Van Raemdonck worden belofte bij het Lotto Soudal Development Team.

De Clercq (19) is de bronzen medaillewinnares van het EK voor junioren 2020 in Plouay. Op de piste behaalde ze vorig jaar tweemaal goud op het EK en werd ze, in verschillende disciplines, maar liefst 18 keer Belgisch kampioene. De 17-jarige Vervloet werd als nieuweling Belgisch kampioene veldrijden en ze toonde ook al haar talent op de weg door provinciaal kampioen tijdrijden te worden.

Ook de opleidingsploeg van Lotto Soudal krijgt een (kwaliteits)injectie met het aantrekken van Huys (20), Paulus (19), Rice (21) en Van Raemdonck (18). Huys is een beloftevolle tijdrijder, Paulus staat te boek als een klimmer die ook goed kan tijdrijden, de Australiër Rice is dan weer een snelle man en Van Raemdonck gaat net als Paulus goed bergop.

Reactie ploegleider Van de Wouwer
“Katrijn en Sterre zijn talenten en bij ons krijgen ze rustig de tijd om dat verder te ontwikkelen”, zo zegt ploegleider Kurt Van de Wouwer. “Dat geldt overigens ook voor onze U23-renners. Ik geloof in de vier die we tot dusver hebben vastgelegd: twee klimmers, een sprinter en een tijdrijder. Met deze vier renners zitten we al goed.”

“2020 en 2021 waren heel moeilijke scoutingsjaren door het gebrek aan wedstrijden voor de jeugd. Sommigen hebben echt weinig gekoerst, maar deze vier hebben al een en ander bewezen. Gegarandeerd ontluikt hun talent nog meer in onze omgeving en zetten ze nog een stap hogerop”, heeft Van de Wouwer vertrouwen in de nieuwste aanwinsten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.