Nieuwe titelsponsor voor Niki Terpstra: oliegigant Total vervangt Direct Energie

maandag 18 maart 2019 om 08:12
Nieuwe titelsponsor voor Niki Terpstra: oliegigant Total vervangt Direct Energie

foto: Cor Vos

Total wordt de nieuwe naamsponsor van Team Direct Énergie. Franse media melden dat de oliegigant nog voor Parijs-Roubaix Direct Énergie vervangt op de shirts van onder anderen Niki Terpstra, in 2014 nog winnaar van de keienklassieker. Pim Ligthart is de andere Nederlander in de ploeg, die verder vooral bestaat uit Franse renners.

In 2016 nam Direct Énergie het stokje over van Europcar als titelsponsor van de ploeg van Jean-René Bernaudeau. De hoogtepunten sindsdien waren de ritzeges van Lilian Calmejane in de Vuelta a España (2016) en de Tour de France (2017). Ook dit seizoen is het team al op dreef en werd afgelopen weekend de Ronde van Drenthe nog gewonnen met Ligthart.

Met Total verbindt nu een van de grootste bedrijven van Europa haar naam aan de ploeg. Energiebedrijf Direct Énergie is sinds vorig jaar al in handen van Total, nadat de oliegigant de overname van het bedrijf bekendmaakte. Vermoed wordt dat Team Direct Énergie met de nieuwe titelsponsor ook een streepje voor heeft in de strijd om de wildcards voor de Tour de France.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.