Nieuwe top-10 voor Cian Uijtdebroeks in Italië: “Hele dag mee koers gemaakt”

donderdag 24 maart 2022 om 08:35
Nieuwe top-10 voor Cian Uijtdebroeks in Italië: “Hele dag mee koers gemaakt”

foto: Cor Vos (archief)

Cian Uijtdebroeks heeft zijn goede klassering in Per Sempre Alfredo – hij werd er zevende – van afgelopen weekend een goed vervolg gegeven. Woensdag werd hij in een lastige heuvelrit in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali achtste. “Ik heb een hele dag mee de koers gemaakt”, vertelt hij na de rit.

“Echt plezant”, zegt de nog maar 19-jarige Uijtdebroeks tegen Het Nieuwsblad over die koerswijze. “Precies als bij de junioren. Als Van der Poel of Nibali gaan, weet ik dat je maar beter meespringt. Of je dat dan altijd moet doen, is nog iets anders. Maar zo word je wel sterker. En dat is nog altijd de bedoeling.”

Op het heuvelachtige parcours schoof de jongeling van BORA-hansgrohe uit Hannut meermaals mee in een ontsnapping met een elitegroep. Zo stond hij tussen namens als Van der Poel, Marc Hirschi, Geraint Thomas… “Ervaring opdoen, een resultaat rijden hoeft nog niet. Bovendien: sprinten kan ik toch niet. En intussen stel ik toch vast dat ik zelfs op die explosieve klimmetjes de besten kan volgen. Dat is leuk.”

Uiteindelijk werd Uijtdebroeks achtste in de daguitslag en daardoor klimt hij naar de elfde plek in het klassement, op 20 seconden van leider Eddie Dunbar. Daarmee is hij de eerste Belg in het klassement en de beste renner van zijn ploeg.

Aanvallend koersen
Vooraf vertelde Uijtdebroeks ons dat hij zich in Coppi e Bartali wilde tonen. “Er liggen minder doelen, maar ik wil er wel alles uithalen. Zonder druk, maar zoals bij de junioren: zo lang mogelijk meegaan en aanvallend koersen. Mijn eerste doel van het jaar ligt pas in de Tour of the Alps, later in de Tour de l’Avenir moet ik op mijn allerbest zijn.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone