Nieuwe zege voor Tobias Lund Andresen in Ronde van Turkije, Timothy Dupont tweede
foto: Cor Vos
zaterdag 27 april 2024 om 13:31

Nieuwe zege voor Tobias Lund Andresen in Ronde van Turkije, Timothy Dupont tweede

Tobias Lund Andresen heeft de zevende etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. De renner van dsm-firmenich PostNL klopte Timothy Dupont en Manuel Peñalver in de massasprint en pakte zo zijn derde zege van de week. Zijn ploeggenoot Frank van den Broek kwam goed door de dag en blijft leider.

Zaterdag was het opnieuw de beurt aan de snelle mannen in de Ronde van Turkije. Een dag eerder verbaasde Frank van den Broek door de koninginnenrit te winnen. De Nederlander nam zo ook de leiding over in het algemeen klassement. De zevende rit vertrok in Cesme en kwam na 125,4 kilometer aan in Izmir.

Het duurde even voordat we een vroege vlucht kregen zaterdag. Na een kleine 30 kilometer reed er dan toch een duo weg. James Whelan (Q36.5) en Natnael Berhane (Beykoz Belediyesi Spor Türkiye) sloegen de handen in elkaar. De twee werkten goed samen en reden bijna vier minuten weg. Een mooie voorsprong, maar met z’n tweeën tegen een jagend peloton was het onbegonnen werk.

De twee vluchters in beeld – foto: Cor Vos

Vreemde slotkilometers
Het duo zong het nog een tijdje uit, ze werden uiteindelijk pas ingerekend op vijf kilometer van de streep. Even maakte een renner uit een lokale ploeg nog de oversteek naar Whelan, de laatst overgebleven vluchter, maar die poging leidde tot niks. De achtervolging werd in eerste instantie geleid door de mannen van dsm-firmenich PostNL, de ploeg van leider Van den Broek en sprinters Fabio Jakobsen en Tobias Lund Andresen. Ook kleinere ploegen als Corratec-Vini Fantini en Spor Toto hadden zich inmiddels op kop gezet.

In de laatste kilometers kwam het initiatief van meerdere kanten. Ook teams als Bingoal WB, Astana Qazaqstan, Polti Kometa en BORA-hansgrohe moeiden zich, waardoor we een chaotische slotfase te zien kregen. Op een kleine twee kilometer van de streep lag er ook een heuse u-bocht in het parcours, wat leidde tot een kleine valpartij. De sprint werd daardoor nog wat meer ontregeld.

Andresen duidelijk de snelste 
Mark Cavendish werd desondanks perfect in stelling gebracht door zijn team, maar de Brit kwam toch niet aan sprinten toe. Andresen wel, de jonge Deen was duidelijk de snelste van het pak. Hij knalde zo naar zijn derde zege van de week, voor Timothy Dupont en Manuel Peñalver. Voor dsm-firmenich PostNL is het al de vijfde zege van de week in Turkije. Frank van den Broek finishte in het peloton en blijft leider in het algemeen klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.