Nieuwenhuis: “Dit is echt fantastisch!”
foto: Sportfoto.nl
zondag 29 januari 2017 om 13:49

Nieuwenhuis: “Dit is echt fantastisch!”

Joris Nieuwenhuis kroonde zich zondagmorgen met groots vertoon van macht tot wereldkampioen bij de beloften. Onze 20-jarige landgenoot kwam na afloop superlatieven tekort. “Ik ben hier echt super blij mee”, straalt hij in het flashinterview.

Nieuwenhuis was de enige die op zijn fiets bleef zitten en ogenschijnlijk rustig naar de wereldtitel reed. “Ik reed mijn eigen race en dacht niet aan de anderen. Ik wist dat ik mezelf moest rechthouden. Dat is goed gelukt, want ik ben niet gevallen. Vandaag was het een kwestie van zo snel mogelijk fietsen. Ik hou van glibberige koersen zoals deze, dus het was erg goed voor me. Komend seizoen ga ik in ieder geval in mijn regenboogtrui rijden”, zinspeelt Nieuwenhuis op nog een jaar bij de beloften. Hij deed ook al een kleine voorspelling voor de cross bij de profs. “Daar gaat Mathieu van der Poel winnen.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
29 januari 2017 14:01
Proficiat Joris, straf nummer
29 januari 2017 14:06
Laten we vooral onthouden dat hij verreweg de sterkste was. Dat hij als enige niet onderuit is gegaan, is daarvan vooral een gevolg.
29 januari 2017 14:35
Is dit een man voor de toekomst voor NL of? MvdP reed toen hij 20 was al bij de profs bijv, hoe deze overwinning in te schatten?
29 januari 2017 17:57
Kijk gewoon naar het NK en je weet genoeg ...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.