Niki Terpstra: “Ik heb niet het geweldige gevoel dat ik vorig jaar had”
zaterdag 6 april 2019 om 18:53

Niki Terpstra: “Ik heb niet het geweldige gevoel dat ik vorig jaar had”

Niki Terpstra staat morgen als titelverdediger aan de start in de Ronde van Vlaanderen. In tegenstelling tot vorig jaar is de 34-jarige Nederlander dit jaar geen topfavoriet voor de zege: een derde plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne was tot nu Terpstra’s grootste wapenfeit dit voorjaar. “Ik heb niet het geweldige gevoel dat ik vorig jaar had”, vertelt de coureur van Direct Energie.

“Ik denk niet dat het makkelijk gaat worden om mijn titel te prolongeren, maar ik zal er alles aan doen”, vertelt Terpstra aan het Franse blad Le Soir. “Mijn conditie is aan het verbeteren, maar ik zal een geweldige dag moeten hebben zondag om te winnen. Met Direct Energie heb ik daarnaast een solide ploeg om mee heen. De prestaties liegen er niet om: afgelopen woensdag werd mijn ploeggenoot Anthony Turgis nog tweede in Dwars door Vlaanderen.”

“Ik denk dat de Ronde van Vlaanderen zondag voor spektakel gaat zorgen. Ik kan je zeker tien namen geven die kunnen winnen. Wat te denken van een nieuwe generatie renners als Mathieu van der Poel, Wout van Aert of Mads Pedersen, die vorig jaar nog tweede achter mij eindigde? Daarnaast rijdt ook Bob Jungels erg sterk, hij zit er in alle klassiekers bij”, eindigt Terpstra.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.