Niki Terpstra: “Interesse in mijn ervaring trok me over de streep”

woensdag 13 februari 2019 om 20:11
Niki Terpstra: “Interesse in mijn ervaring trok me over de streep”

foto: Cor Vos

Niki Terpstra’s transfer naar Direct Energie was een van de verrassendste wisselingen van deze winter. Dit avontuur bij de Franse ploeg geeft de 34-jarige Nederlander een prikkel. “In deze ploeg zit zeker genoeg potentie”, vertelt hij aan De Telegraaf.


In augustus werd bekend dat Niki Terpstra de deur achter zich dicht zou trekken bij Quick-Step Floors, de ploeg waar hij acht jaar onder contract stond. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen tekende namelijk bij Direct Energie. ‘Een aanbod dat hij niet kon afslaan’, zei hij daags na het nieuws. “De financiën speelden zeker een rol bij deze overstap. Maar wat mij ook over de streep trok, is hun interesse in mijn ervaring om het team te verbeteren”, zegt hij nu.

“Dit is een ploeg die de nodige stappen wil maken. Ik vind het leuk om energie in het team te steken. Wanneer de ploeg in bepaalde wedstrijden goed voor de dag komt, betaalt zich dat terug. Iedereen wil vooruit. Die ambitie spreekt me aan.” Als voorbeeld noemt hij dat hij aangaf dat er een draaiboek moet worden opgesteld voor de ploegentijdrit. “Met dezelfde inspanning zet je een veel betere tijd neer wanneer je het technisch goed uitvoert. Daar was hier zelden aandacht voor.”

Droomvoorjaar
Terpstra wilde zich vorig voorjaar revancheren voor het slechte seizoen 2017 – en hoe. Hij won in februari Le Samyn, om daar in maart en april klinkende zeges in de E3 Harelbeke en de Ronde van Vlaanderen aan toe te voegen. “Na alle successen in 2018 zag ik nauwelijks nog uitdagingen bij die ploeg. Maar natuurlijk is Quick Step een topploeg, waar ik me altijd thuis voelde. Dit avontuur geeft me echter een prikkel. Je moet ook eens wat nieuws durven.”

“Ik ben nu opgelucht en blij met deze keuze. Ik vind het leuk om eens in een heel andere omgeving het seizoen in te gaan.” Bij de ProContinentale formatie is hij de absolute kopman in de grote wedstrijden, waar hij het kopmanschap bij Quick Step juist vaak moest delen. “Als ik zie hoe die mannen nu al aangeven dat ze er alles aan willen doen om mij straks optimaal bij te staan, dan geeft dat vertrouwen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.