Niki Terpstra meldt zich ziek af voor EK

Niki Terpstra meldt zich ziek af voor EK

foto: Cor Vos

Door Youri IJnsen & Raymond Kerckhoffs
vrijdag 10 september 2021 om 12:52

Niki Terpstra laat het EK wielrennen in Trente aan zich voorbijgaan. De 37-jarige klassiekerspecialist is grieperig en heeft zich zojuist afgemeld bij bondscoach Koos Moerenhout, bevestigt de laatste aan WielerFlits. Die heeft Julius van den Berg opgeroepen als vervanger. De 24-jarige renner van EF Education First-Nippo reed donderdag nog de tijdrit.

De renner van TotalEnergies hoopt komende dinsdag wel aan het vertrek te staan van de Tour du Luxembourg, die de Nederlander rijdt in aanloop naar het WK in Leuven. Daar wil Terpstra graag uitkomen voor Nederland en is hij niet te beroerd om in een dienende rol te rijden, vertelt hij eerder op vrijdag aan WielerFlits.

Met zijn ervaring verwacht de routinier van waarde te kunnen zijn voor het team. Er wacht Moerenhout overigens nog een hele puzzel: donderdagavond kon hij een streep zetten door de naam van Tom Dumoulin (polsbreuk) en achter de namen van Mathieu van der Poel (hernia) en Dylan van Baarle (breukje in de bekken) staan vraagtekens.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.