Niki Terpstra kent ploegmaats voor Parijs-Nice
Niki Terpstra - foto: Cor Vos
dinsdag 5 maart 2019 om 10:27

Niki Terpstra kent ploegmaats voor Parijs-Nice

Voor het eerst sinds 2016 zal Niki Terpstra weer aan de start verschijnen van Parijs-Nice. De Noord-Hollander is door Direct Energie namelijk opgenomen in de selectie voor de Franse WorldTour-wedstrijd.

De nummer drie van de jongste Kuurne-Brussel-Kuurne zal onder meer worden geflankeerd door Lilian Calmejane, die afgelopen zaterdag de Classic de l’Ardeche wist te winnen. Tijdens massasprints kan de Franse ProContinentale formatie rekenen op Niccolò Bonifazio. De snelle Italiaan debuteerde in januari sterk tvoor zijn ploeg met drie ritzeges in La Tropicale Amissa Bongo. Ook Jonathan Hivert, vorig jaar nog winnaar van een etappe in de ‘Koers naar de zon’ wordt namens de zwart-gele brigade naar Saint-Germain-en-Laye worden gestuurd, waar de 77ste editie van Parijs-Nice komende zondag 10 maart begint met een rit-in-lijn.

Goede prestaties in de Franse WorldTour-koers zijn voor Direct Energie van groot belang, daar de ploeg nog altijd niet zeker is van deelname aan de Ronde van Frankrijk. Sterker nog: voor de twee resterende wildcards zijn drie Franse teams in de race: naast Direct Energie komen ook Vital Concept en Arkéa-Samsic in aanmerking voor deelname aan La Grande Boucle.

Selectie flag-fr Direct Energie voor flag-fr Parijs-Nice (10 tot en met 17 maart)

flag-nl Niki Terpstra
flag-it Niccolò Bonifazio
flag-fr Lilian Calmejane
flag-fr Damien Gaudin
flag-fr Jonathan Hivert
flag-fr Adrien Petit
flag-fr Anthony Turgis

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.