Niki Terpstra onderdeel van vrijbuitersploeg in Tour de France

dinsdag 8 januari 2019 om 10:06
Niki Terpstra onderdeel van vrijbuitersploeg in Tour de France

foto: Cor Vos

Niki Terpstra zal in de Tour de France van start gaan als vrijbuiter. Dat vertelde de nieuwkomer van Direct Energie tijdens de Wooning Zesdaagse in Rotterdam aan De Telegraaf. “We gaan elke dag in de aanval en lukt het niet, dan proberen we het de volgende dag gewoon weer.”

Voor veel wielerfans kwam de overstap van Terpstra naar de Franse ProContinentale formatie als een verrassing. “In eerste instantie was ik ook verrast door het aanbod. Het werd steeds interessanter”, blikt Terpstra terug. “Ik ben blij met mijn keuze en heb zin in het avontuur. Het is een keer wat nieuws.”

De afgelopen acht jaar kwam de Noord-Hollander uit voor Quick-Step Floors en zijn voorgangers. Daar behaalde hij grote zeges, zoals Parijs-Roubaix in 2014 en de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar. “Quick-Step Floors was een warm nest met een familiaire sfeer, maar het werd natuurlijk ook wel een beetje allemaal van hetzelfde.”

De voormalig Nederlands kampioen verwacht van start te gaan in de Tour, ondanks dat organisator ASO nog niet bekend heeft gemaakt welke ploegen een wildcard zullen krijgen. Direct Energie heeft nog geen Ronde van Frankrijk overgeslagen. “We hebben geen man voor het klassement en geen topsprinter, dus we gaan met allemaal vrijbuiters. Daar pas ik goed tussen”, vindt Terpstra.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.