Niki Terpstra staat voor een lange en pittige zomer

Door , zaterdag 22 juni 2019 om 09:57
Niki Terpstra staat voor een lange en pittige zomer

©Cor Vos

Sterke wedstrijd van Niki Terpstra in Dwars door het Hageland gisteren. Winnen lukte de Total-kopman echter niet. Kenneth Vanbilsen demarreerde op het goede moment en hield vol tot op de streep. “Ik ben niet ontevreden”, vertelde Terpstra achteraf. “Helaas geraakte ik niet ‘los’. Kenneth wel. Ook dat maakt deel uit van de koers.”


Terpstra reed onderweg lek. Geen drama, vond hij. Maar het gooide de tactiek van Total Direct Energie wel overhoop. “Omdat bijna gelijktijdig ploegmakker Adrien Petit te voet stond. Ook Adrien was kandidaat-winnaar. Tot dan hadden we controle over de wedstrijd. Plots viel die weg. Dat was vervelend.”

“Ik geraakte niet los”
Petit werd definitief uit koers geslagen, Tersptra geraakte in de finale wel vooruit in een groepje van negen (later acht) dat voor de zege zou strijden. “Ik voelde me prima. Ik probeerde het ook een paar keer, maar geraakte niet los. Dan wordt het wat gokken. Dat deed Kenneth Vanbilsen uiteindelijk het beste.”

Terpstra vertelde tijdens de Vierdaagse van Duinkerke al dat hij er vanaf de Rondes van Luxemburg en België een goed niveau wilde halen. “Dat haal ik. Alleen zat het de voorbije weken niet altijd mee. Denk maar aan die tijdrit in de Baloise Tour. Vandaag liep alles relatief naar wens, maar was Kenneth de betere. Op het goede moment aanvallen, maakt ook deel uit van het wielrennen. Maar met de vorm zit het wel oké voor de komende weken.”

Drukke zomer
Morgen rijdt Terpstra nog de Elfstedenronde in Brugge. Woensdag volgt het NK tijdrijden, zondag de wegrit. Daarna gaat het naar de Tour. En dan… “Houdt het nog niet op. Want ik heb ook nog het EK in Alkmaar en de BinckBank Tou op het menu staan. Dat is veel en het wordt pittig, ja. En elke koers is belangrijk. Maar ook na de BinckBank moet er nog een mooi programma uitgestippeld worden. Een mix van koersen en trainen, want ook het WK wordt een hoofddoel. “

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.