Niki Terpstra wil ooit Touretappe winnen: “Niet zwaar teleurgesteld als het niet is gelukt
foto: Marcel Koch
vrijdag 28 december 2018 om 11:05

Niki Terpstra wil ooit Touretappe winnen: “Niet zwaar teleurgesteld als het niet is gelukt

Niki Terpstra hoopt ooit een etappe in de Tour de France te winnen. Het zou zijn carrière compleet maken, zegt hij in gesprek met het AD. “Natuurlijk. Maar ik zal na mijn loopbaan niet zwaar teleurgesteld zijn als het niet is gelukt. Ik probeer het al tien of twaalf jaar. Dus hoe groot is dan de kans dat het nu wel gaat gebeuren?”

Na jaren het shirt van Quick-Step Floors te hebben gedragen, maakt Terpstra de overstap naar het Franse Direct Energie. De Noord-Hollander maakt de overstap vanwege een goed financieel aanbod én een nieuwe sportieve uitdaging. “Maar dat niet alleen. Natuurlijk heb ik een heel goed aanbod gehad bij Direct Energie. Maar ik ben ook gaan zitten met Ramona. Wat als ik weer een jaar bij Quick-Step zou gaan rijden? Waar zou dan de uitdaging liggen? Dan zou het weer een beetje meer van hetzelfde zijn.”

Voor Terpstra is het niet alleen een nieuwe ploeg, maar ook een nieuwe taal. “Ik heb leerboeken op m’n telefoon staan. Die zet ik vooral op als ik in de auto zit. Ik wil in die ploeg integreren en daar mijn best voor doen. Dat is ook wel nodig met Fransen, want die denken nog steeds dat de wereld om Frankrijk draait. Maar het is moeilijk hoor. Op school heb ik het vak Frans zo snel als het kon laten vallen. Ik dacht altijd: dat heb ik toch nooit nodig.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.