Niki Terpstra wint Wieler Driedaagse Alkmaar met Moreno De Pauw
De Pauw (boven) en Terpstra (onder) - foto: Cor Vos (archief)
zondag 3 november 2019 om 08:48

Niki Terpstra wint Wieler Driedaagse Alkmaar met Moreno De Pauw

Niki Terpstra en Moreno De Pauw hebben op de slotdag hun slag geslagen in de Wieler Driedaagse van Alkmaar. Het Nederlands-Belgische koppel wist het verschil te maken in de afsluitende koppelkoers. Zij pakten een ronde op Otto Vergaerde en Jules Hesters, die na de eerste en de tweede dag nog bovenaan stonden.

Bij het ingaan van het laatste onderdeel was de spanning om te snijden. Vergaerde-Hesters en Terpstra-De Pauw stonden in dezelfde ronde, met ook het koppel Wim Stroetinga-Melvin van Zijl nog daarbij. Dat laatste team had qua punten wel een grote achterstand.

Uiteindelijk waren het Terpstra en De Pauw die een ronde voorsprong wisten te pakken in de finale koppelkoers. Dat zij minder punten hadden dan Vergaerde en Hesters (133 om 154 punten) maakte daarom niet meer uit. Stroetinga en Van Zijl eisten de derde plaats op.

Vorig jaar ging de overwinning in de Wieler Driedaagse van Alkmaar nog naar Cees Bol en Yoeri Havik. Zij verdedigden hun titel niet in de kaasstad. Bij de vrouwen ging de winst naar Tessa Dijksman met 75 punten. Zij bleef Nina Kessler (72 punten) en de Deense Amalie Winther Olsen (66 punten) voor.

Eindklassement Wieler Driedaagse van Alkmaar 2019
1. flag-nl / flag-be Niki Terpstra / Moreno De Pauw – 133 punten
2. flag-be / flag-be Otto Vergaerde / Jules Hesters – 154 punten + 1 ronde
3. flag-nl / flag-nl Wim Stoetinga / Melvin van Zijl – 106 punten + 1 ronde
4. flag-nl / flag-dk Jesper Asselman / Marc Hester – 90 punten + 1 ronde
5. flag-nl / flag-nl Maikel Zijlaard / Vincent Hoppezak – 72 punten + 1 ronde

RIDE Magazine
Meest gelezen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.