Nikias Arndt: “Dit is waanzinnig”
foto: Cor Vos
zaterdag 31 augustus 2019 om 17:44

Nikias Arndt: “Dit is waanzinnig”

Nikias Arndt sprintte vandaag in de Vuelta a España met overmacht naar zijn zesde profzege. De Duitser van Team Sunweb maakte heel de dag deel uit van de vroege vlucht en wist het daarna in het kletsnatte Igualada vakkundig af te ronden. “Dit is waanzinnig. Ik ben heel erg blij”, zei hij in het flashinterview.

“Gisteren liet ik al weten dat ik vandaag wilde meezitten, maar om dan daadwerkelijk ook in de kopgroep te zitten en dan ook nog te winnen…”, de koerskapitein van de Duitse ploeg had bijna geen woorden voor zijn prestatie.

In de laatste kilometers leek het eerst flink mis te gaan voor Team Sunweb. Martijn Tusveld, die ook tot de vroege vlucht behoorde, schoof bij een rotonde onderuit terwijl hij net aan een solo was begonnen. “Dat was een heel slecht situatie. Ik had vandaag heel goede ondersteuning van Martijn. Het was goed dat hij voorop zat, want daardoor kon ik achterin de groep blijven wachten. Alles was bijna weer samen toen hij viel. Ik zag het gebeuren.”

“Ik heb daarna op alle aanvallen gereageerd omdat ik het wilde samenhouden voor de sprint. Ik weet dat ik een snelle renner ben. Dit is een van de mooiste zeges in mijn carrière. Ik heb altijd gezegd dat ik een rit in alle drie de grote rondes wil winnen. Nu heb ik een officiële ritzege behaald in de Vuelta”, jubelt de 27-jarige Duitser.

Arndt heeft ook al een rit in de Giro op zijn naam staan. In de slotrit van de Giro 2016 werd hij uitgeroepen tot winnaar nadat Giacomo Nizzolo werd gedeclasseerd vanwege een onreglementaire sprint.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.