Nikias Arndt: ”Eigenlijk zou Janse van Rensburg sprinten”

dinsdag 10 juni 2014 om 18:32

foto: Sirotti

Nikias Arndt boekte vanmiddag zijn tweede profzege uit zijn carrière. De pas 22-jarige Duitse sprinter wist in de straten van Le Teil de Belg Kris Boeckmans nipt voor te blijven. Eigenlijk was Arndt niet eens de sprinter van dienst bij Giant-Shimano. ”Het plan was dat Reinardt (Janse van Rensburg, red.) zou sprinten”, zegt Arndt.

”Ik kan het niet geloven. Dat was ongelofelijk!”, zei Nikias Arndt na de finish van de derde rit in de Dauphiné. Het is alweer de 23e zege voor Giant-Shimano van het seizoen 2014. ”Het team was geweldig vandaag, alles ging goed.”

Reinardt Janse van Rensburg zou eigenlijk de kans krijgen in de sprint. De Zuid-Afrikaan viel echter op 50 kilometer van de finish en keerde wel terug. Na overleg met zijn Duitse collega besloten ze zich aan de eerder gemaakte afspraak te houden. In de laatste bocht zat Arndt vlak voor Janse van Rensburg. ”Reinardt wist niet zeker hoe goed hij was. Ik leidde hem door de laatste bocht en begon te sprinten met de gedachte dat hij nog wel over mij heen zou komen. Ik voelde me echter heel snel en bleef doorgaan, zodat ik nog genoeg snelheid had op de streep.”

”In de Dauphiné hebben we niet een echte lead-out ploeg, maar de jongens hebben laten zien dat als je goed samenwerkt, alles kan gebeuren”, kijkt Arndt terug op zijn tweede profzege. Zijn eerste winst was in de Arctic Race of Norway afgelopen seizoen. ”Het is mooi om het team zo terug te betalen voor al het werk dat ze gedaan hebben vandaag. Daarnaast is het voor mij en voor Giant-Shimano een belangrijke overwinning.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.