Nils Eekhoff stapt naar CAS om WK-diskwalificatie aan te vechten

zaterdag 19 oktober 2019 om 18:02
Nils Eekhoff stapt naar CAS om WK-diskwalificatie aan te vechten

foto: Cor Vos

Nils Eekhoff stapt naar het internationaal sporttribunaal CAS om zijn diskwalificatie op het WK voor beloften aan te vechten. De Nederlander van Sunweb Development won vorige maand het WK voor beloften in Yorkshire, maar werd vervolgens wegens stayeren gediskwalificeerd.

De wereldtitel werd daarna toegewezen aan de Italiaan Samuele Battistella, die begin deze maand zijn regenboogtrui al etaleerde in de beloftenkoers Il Piccolo Lombardia. “Er is een reden waarom ik de nieuwe wereldkampioen ben”, reageerde de Italiaan, die aankomend seizoen voor Team NTT rijdt, destijds.

De KNWU besloot na de diskwalificatie van Eekhoff de jurybeslissing niet aan te vechten, maar de wielerbond staat nu achter Eekhoff. “De toepassing van die regel moet anders”, vertelt bondscoach Thorwald Veneberg aan de NOS. “Nils moet ook duidelijkheid krijgen waarom die beslissing op dat moment is genomen, want die hebben we op dit moment niet.

“Zo kan er misschien toch nog iets goed komen uit deze situatie. Laat er in ieder geval goed gekeken worden naar die reglementen en de toepassing daarvan. En dan kijken we wel wat daarvan het resultaat wordt.” Hoe het proces er de komende maanden uit gaat zien, is nog niet bekend.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair