Nils Eekhoff zondag titelverdediger in Parijs-Roubaix U23: “Ik voel geen druk”
foto: Sunweb
vrijdag 25 mei 2018 om 10:00

Nils Eekhoff zondag titelverdediger in Parijs-Roubaix U23: “Ik voel geen druk”

Nils Eekhoff staat zondagmiddag aan de start in Peronne voor de belofteneditie van Parijs-Roubaix, de koers die hij vorig jaar op 19-jarige leeftijd winnend afsloot. In gesprek met WielerFlits vertelt de Sunweb Development-renner dat hij zich goed voelt en uitkijkt naar zondag. “Ik voel geen druk. Ik ben niet per se de topfavoriet, omdat ik vorig jaar heb gewonnen.”

“Er zijn zat andere sterke renners”, vervolgt de Nederlander zijn verhaal. “Ik denk daarom zeker niet dat ik me daarmee (titelprolongatie, red.) teveel bezig moet houden en ik denk dat niemand raar opkijkt als ik niet win. Ik heb een bepaalde focus waarmee ik relaxed wedstrijden zoals deze inga.”

Als junior eindigde Eekhoff ook al eens op het podium in de Hel van het Noorden, toen achter zijn ploeggenoot Jarno Mobach. Eekhoff weet dus hoe hij de koers moet aanpakken. “Het is belangrijk dat je goed gepositioneerd en van voren zit, je krachten op de juiste momenten gebruikt. Maar tegelijkertijd mag je jezelf ook niet te veel sparen. Dat is ook het gevaar van de wedstrijd.”


Lees zaterdag het uitgebreide weekendinterview met Nils Eekhoff op WielerFlits. Ook volgt er een voorbeschouwing op Parijs-Roubaix U23.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
25 mei 2018 10:16
Is deze jongen volgend jaar al klaar voor een WT-ploeg?
25 mei 2018 11:16
@Rhonan
Nee.
25 mei 2018 11:32
Ja,er rijden nu ook een 20 en 21-jarige in de WT ploeg(Aussies).
25 mei 2018 11:59
@APCT
Klopt. Maar de vraag was of Eekhoff al klaar is voor een WT-team. De Aussies waarover jij spreekt, waren op dit moment al straatlengtes verder dan Eekhoff nu is. Heeft nog eventjes nodig. Niet erg.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.