Nils Politt over toekomst Katusha-Alpecin: “Ik heb een plan B”
foto: Cor Vos
maandag 23 september 2019 om 14:31

Nils Politt over toekomst Katusha-Alpecin: “Ik heb een plan B”

Nils Politt verkeert nog altijd in onzekerheid over zijn toekomst. Of eigenlijk verkeert zijn werkgever Katusha-Alpecin nog in onzekerheid en is Politt afhankelijk van wat gebeurt bij de WorldTour-formatie. Mocht de ploeg instorten, dan heeft de Duitser een alternatief. “Ik heb een plan B, maar daar wil ik niet over praten. Eerst wil ik duidelijkheid of ik kan blijven”, zegt hij tegen Cyclingnews.

Katusha-Alpecin is hard op zoek naar een samenwerking om de ploeg voort te zetten. Naar verluidt is een fusie met Israel Cycling Academy aanstaande. “Dit is zeker geen fijne situatie”, reageert Politt. “Tot nu toe hebben we geen nieuws en moeten we wachten. Oktober is niet ver weg en ik denk dat ze dan toch iets besloten moeten hebben. Ik heb een plan met mijn manager, maar bovenal heb ik een contract. Als de ploeg doorgaat, dan blijf ik.”

“Ik moet zelfs blijven. Ik heb een tweejarig contract en moet nog een jaar rijden voor Katusha”, legt de Duitse nummer twee van Parijs-Roubaix uit. “Het zou beter zijn als we in juni of juni een duidelijke situatie hadden. Veel goede renners zijn al naar andere teams gegaan en dus is de markt niet meer hetzelfde als eerder dit jaar. Ik moet het accepteren en er het beste van maken. Het was in ieder geval een goed jaar voor mij en nu moet ik mij weer focussen op de klassiekers van volgend jaar.”

Eerder werd Politt al gelinkt aan Deceuninck-Quick-Step, maar voor die transfer een mogelijkheid wordt, moet nog veel duidelijk worden over Katusha-Alpecin.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.