Nino Schurter: “Het was een krankzinnig seizoen”

maandag 9 september 2019 om 09:20
Nino Schurter: “Het was een krankzinnig seizoen”

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Nino Schurter was door het dolle heen na de cross-country in Snowshoe, de laatste ronde van de Wereldbeker mountainbike. Vrijdag had de Zwitser de wereldbekereindzege al veiliggesteld op de shorttrack, twee dagen later scoorde hij samen met ploegmaat Lars Forster een fraai een-tweetje.

Op de cross-country van het Amerikaanse Snowshoe, de zevende en laatste wereldbekermanche, leek Schurter samen met de Braziliaan Henrique Avancini de strijd al voor halfkoers te beslissen. Door een leegloper moest de Zwitserse wereldkampioen echter de materiaalzone in en werd hij teruggeslagen. Toch slaagde hij erin de achterstand op Avancini weer in te lopen om uiteindelijk in de laatste ronde weg te rijden met ploegmaat Forster. Die mocht vervolgens de zege opstrijken.

“Het was een zware wedstrijd, maar het was zo cool om Lars te zien winnen”, reageerde Schurter die zijn ploeggenoot bij Scott-SRAM na de aankomst gelijk in de armen viel. “In de laatste ronde wist ik dat we voluit moesten gaan. Lars verdiende het om te winnen na een moeilijk jaar (Forster moest na een valpartij in Albstadt de Wereldbeker van Nove Mesto missen, red) en ik ben heel blij dat ik opnieuw de eindzege kon pakken in de Wereldbeker.”

‘Gaaf om op deze manier te winnen’
Schurter raakte niet in paniek door de lekke band die hij na halfkoers opliep. “Ik wist dat ik geluk had het hele seizoen en zoiets kan gebeuren. Ik bleef rustig, slaagde erin weer aan te sluiten en werkte hard om terug te komen bij Avancini. Daar kon ik wat energie sparen. Het is krankzinnig. Het was een dramatische wedstrijd, maar het is heel gaaf om op deze manier te winnen”, zei de mountainbiker, die dit seizoen aan Mathieu van der Poel een belangrijke uitdager had.

“Het is nog moeilijk te realiseren wat er is gebeurd, maar wat ik me zeker besef is dat het hebben van een geweldig team de sleutel is voor succes”, zei hij over zijn zevende eindzege in de strijd om de Wereldbeker. “Om goede ploegmaten om je heen te hebben zoals Lars (Forster) en Andri (Frischknecht) is het beste wat je kan hebben en dan ben je succesvol. Het was een gek seizoen en een gekke eindzege, ook met Kate (Courtney) die de winst in de vrouwencategorie pakte.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone