Nizzolo klopt Cavendish in openingsrit Kroatië
dinsdag 19 april 2016 om 15:49

Nizzolo klopt Cavendish in openingsrit Kroatië

Giacomo Nizzolo is de Ronde van Kroatië begonnen met een overwinning. De Italiaan van Trek-Segafredo was in de 235 kilometer lange openingsrit in de straten van Varazdin de snelste in een massasprint. Mark Cavendish (Dimension Data) werd tweede. Coen Vermeltfoort (Join-S|De Rijke) finishte op de zesde plaats.

Gezien het parcours leek een massasprint op voorhand al bijna onvermijdelijk, hoewel een dapper viertal dat met man en macht probeerde te voorkomen. De Rus Alexey Kurbatov (Gaszprom-Rusvelo) pakte samen met de Sloveen Matej Drinovec (Adria Mobil), de Canadees Guillaume Boivin en de Israëlier Guy Sagiv (beiden Cycling Academy) een mooie marge van tien minuten.

Terwijl het peloton met rasse schreden naderde, toonde Boivon zich vooraan de strijdlustigste renner. Hij bleef solo nog een tijdje uit de greep van de meute, waar de sprinters inmiddels in stelling werden gebracht. Bij het ingaan van het zes kilometer lange plaatselijke rondje in de finishplaats ging hij alsnog voor de bijl.

In de slotkilometer probeerde Mark Renshaw Cavendish in een ideale positie te brengen. Nizzolo schatte de finale, met een haakse bocht vlak voor de finish, echter beter in en kwam met duidelijke voorsprong als eerste over de streep.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
19 april 2016 16:10
Cavendish kwam nooit op gang in de sprint eigenlijk. Nizzolo koos het juiste moment om aan te gaan. Lastige aankomst wel, door die bocht en de klinkers.
19 april 2016 16:15
Nice!
19 april 2016 20:16
Mooi dat hij ook eens wint. Verzamelt nogal veel podiumplaatsen, maar winnen lukt vaak net niet voor Nizzolo
19 april 2016 20:58
Hopeloos Cav...
19 april 2016 21:01
Leuk dat deze ronde aan het groeien is, ik hoop wel dat er wat kortere ritten zijn in de toekomst en dat het goed in beeld wordt gebracht.
Ruffioni, Pelucchi en Guardini vallen tegen dit seizoen. Plaatsen zich vaak slecht, ze zouden beter in een ploeg passen met wat meer sprintknechten, want snelheid schijnen ze wel te hebben. Tinkoff daarentegen zet wel vaak zijn ploeg in voor de sprinter, maar heeft vervolgens met Baska en Kolar vaak alleen maar C-sprinters.
20 april 2016 08:18
Sagan een C-sprinter?
20 april 2016 08:57
@Fritsie, nee.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.