NK veldrijden op Belgische TV? “Alleen online en zelfs dat is voorbarig”
foto: Cor Vos
maandag 16 december 2019 om 17:54

NK veldrijden op Belgische TV? “Alleen online en zelfs dat is voorbarig”

Update Opmerkelijk bericht op de sociale media van Cyclocross Rucphen, de organisator van het Nederlands kampioenschap veldrijden. “Omwille van de live-uitzending van de mannencross op een Belgische commerciële zender, is in overleg met de KNWU het programma aangepast.” De zender in kwestie is verrast. “Er is voorlopig alleen een verkennend gesprek geweest.”

WielerFlits informeerde, maar niemand in België bleek de rechten van het Nederlandse nationale kampioenschap te claimen. Niet Telenet, ook niet Proximus. Tot we uiteindelijk bericht kregen vanuit DPG-Media. DPG-Media is de voormalige Persgroep, dat onder meer VTM, Het Laatste Nieuws en het Algemeen Dagblad huisvest.

“Er is wel degelijk een verkennend gesprek geweest met de organisator van Rucphen. Dat klopt”, klinkt het. “Dat ging niet over een rechtstreekse TV-coverage, maar over online streaming. Bovendien zijn daar tot op vandaag nog geen concrete afspraken rond. Dus is er nog niets definitief.”


Update: De Persgroep meldt dat AD.nl op de website voor een one livestream zal zorgen van het NK wielrennen. Naast wedstrijdbeelden worden ook voor- en nabeschouwingen verzorgd vanuit Rucphen. Naast AD zijn de beelden ook te zien op de regionale titels van De Persgroep, zoals De Gelderlander en het Eindhovens Dagblad.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.