Nocentini (40) stelt pensioen nog even uit
foto: Sirotti (archief)
vrijdag 1 december 2017 om 18:52

Nocentini (40) stelt pensioen nog even uit

Rinaldo Nocentini weet nog niet van stoppen. De inmiddels 40-jarige Italiaan koerst namelijk ook volgend seizoen voor Sporting-Tavira, een Portugese continentale ploeg. Nocentini is daar sinds 2016 actief. “Ik rijd nog met dezelfde passie, maar met veel minder stress”, zegt hij tegen Diretta Ciclismo.

Ondanks zijn leeftijd weet Nocentini nog steeds op niveau te koersen. Zo pakte hij dit jaar brons op het Italiaans kampioenschap. “Ondanks dat ik de drempel van veertig jaar overschreden heb, kan ik nog steeds competitief zijn, zelfs in de hoogste categorieën”, vertelt Nocentini daarover. “Ik voel me nog steeds een fysiek jonge atleet en krijg het podium in Italië om grote wedstrijden te rijden, dat is altijd leuk voor mij.”

Nocentini maakte in 1999 zijn profdebuut bij Mapei-Quick Step. Daarna volgden nog veel ploegen, waaronder drie seizoenen Acqua & Sapone. In 2007 tekende hij bij AG2R La Mondiale, waar hij maar liefst negen jaar onder contract zou staan.

Onvergetelijke momenten in geel
In 2009 behaalde de Italiaanse heuvelspecialist zijn grootste succes. Liefst acht dagen stond hij aan de leiding van de Tour de France en mocht hij de gele trui dragen. “De dag dat ik de gele trui pakte was zo mooi”, blikt hij terug. “Het was zo onverwacht dat ik door de vermoeidheid en de emotie een koortslip kreeg. Toen ik de foto’s van die dagen bekeek, merkte ik dat meteen op. Het heeft persoonlijk veel betekend, maar ook op mediagebied en op economisch vlak. Dat waren dagen waarop het leek alsof ik in een film leefde. Onvergetelijke momenten.”

Wanneer Nocentini daadwerkelijk een punt achter zijn loopbaan zet, is dus nog niet bekend. Na zijn carrière wil hij zijn ervaring overbrengen op Italiaanse jeugdwielrenners. Daarnaast organiseert hij een toertocht op Tenerife.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
1 december 2017 18:57
Edit redactie: Bedankt, is aangepast.
1 december 2017 20:16
Beetje stroeve vertaling.

Altijd een leuke renner gevonden, Rinaldo.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.